"Лисиците" надхитриха Сити и дръпнаха с 6 точки


"Лисиците" надхитриха Сити и дръпнаха с 6 точки
Снимка: Getty Images/Guliver

933 0

Лестър продължава доброто си представяне, след като успя да победи Манчестър Сити с 3:1 на „Етихад Стейдиъм”. Двата тима откриха 25-ия кръг във Висшата лига. Така „лисиците”  запазиха първата си позиция в класирането, но вече са с 6 точки пред втория –Сити.

Роберт Худ и Мариез се разписаха за Лестър, а Серхио Агуеро отбеляза почетно попадение за Сити в 87-та минута.

Лестър започна ударно мача, след като още в 3-та минута успя да поведе чрез гол на Роберт Хут. 5 минути по-късно Варди имаше възможност да удвои преднината за „лисиците”, но Джо Харт изпревари нападателя.

Постепенно Лестър приеха играта в своята половина, но Сити не успя да се възползва. В 24-та минута бе отсъдено нарушение на границата на наказателното поле в полза на „гражданите”. Останаха съмнения дали нарушението не бе на самата линия, което да доведе до изпълнение на дузпа. Александър Коларов изпълни фаула, но топката излезе в ъглов, след като играч на Лестър я изби.

В самия край на първото полувреме Манчестър имаше възможност  да изравни, но ударът на Давид Силва не бе достатъчно точен и премина успоредно на голлинията.

Второто полувреме започна по същия начин, по който започнаха и първите 45 минути. 3 минути след началото Лестър удвои преднината си. От спечелена топка в собствената си половина, Канте се пребори много добре за една топка в центъра, след което подаде към Марез. Алжирецът премина през двама бранители и много технично стреля покрай излезлия Харт.

В 55-та минута вратарят на Лестър Шмайхел успя да избие с крак топка на голлинията и успя да запази преднината на тима. 5 минути по-късно оставащата интрига в мача намаля, след като Хут надскочи Демикелис и засече с глава центриране от корнер и отбеляза за 3:0.

В 87-та минута все пак Сити стигна до попадение, след като Агуеро засече  с глава центриране на младия Берсант Селина и оформи крайното 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички