Драма и обрат изпратиха Англия на финалите, хърватите изпаднаха в дивизия B (ВИДЕО)


Драма и обрат изпратиха Англия на финалите, хърватите изпаднаха в дивизия B (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6284 0

В изключително драматичен двубой Англия победи Хърватия с 2:1 в най-дългоочакваният от днешната програма в турнира Лигата на нациите. По този начин англичаните се класираха за финалите на Лигата на нациите, докато хърватите изпадат в лига B. Отборът на Испания пък остана на второ място с 6 точки.

През първата част домакините бяха по-добрият отбор на терена, но въпреки че сътвориха няколко опасни положения не успяха да се възползват от тях. И трите попадения паднаха през втората част. Крамарич откри в 56', а Лингард и Хари Кейн сътвориха пълния обрат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След почиката хърватите започнаха малко по-активно. В 51' Иван Перишич опита да центрира, но не го направи по достатъчно добър начин. 
6 минути след това обаче гостите успяха да изненадат съперника си. Крамарич получи топката в наказателното поле на "Трите лъва", размина бранителите на домакините и с лек рикошет успя да заблуди Пикфорд - 0:1.След почиката хърватите започнаха малко по-активно. В 51' Иван Перишич опита да центрира, но не го направи по достатъчно добър начин. ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' можеше да се стигне до попадение, след като Пикфорд излезе неразчетено, като помисли, че ще може да улови топката и да изпревари Крамарич. Това обаче не се случи и от границата на наказателното поле хърватите нанесоха удар, но топката мина покрай вратата. 

В 10' и домакините създадоха първото си опасно положение, Стърлинг напредна и се озова срещу Калинич, който показа рефлекс и отрази удара на нападателя. В 12' Хари Кейн засече с глава от ъглов, но топката мина над напречната греда.

Англичаните продължиха да са по-активни с много по-опасни атаки. Делф пусна много хубав извеждащ пас към Рахим Стърлинг, но вратарят Калинич излезе напред и изби топката, изпреварвайки нападателя. Това даде шанс на Хари Кейн да стреля от далечно разстояние към празната хърватска врата, но играч на гостите се намеси решаващо и блокира шута.

В 22' Рашфорд се опита да се откъсне напред и почти излезе очи в очи с Калинич, но в последния момент  Върсалко с решаващ шпагат предотврати опасността. Постепенно опасните положения намаляха и в 40; Рос Баркли опита воле, но не намери очертанията на хърватската врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почиката хърватите започнаха малко по-активно. В 51' Иван Перишич опита да центрира, но не го направи по достатъчно добър начин. 
6 минути след това обаче гостите успяха да изненадат съперника си. Крамарич получи топката в наказателното поле на "Трите лъва", размина бранителите на домакините и с лек рикошет успя да заблуди Пикфорд - 0:1.

След почивката хърватите започнаха малко по-активно. В 51' Иван Перишич опита да центрира, но не го направи по достатъчно добър начин. 

6 минути след това обаче гостите успяха да изненадат съперника си. Крамарич получи топката в наказателното поле на "Трите лъва", размина бранителите на домакините и с лек рикошет успя да заблуди Пикфорд - 0:1.

В 76' хърватите изпуснаха уникална възможност за втори гол. След контраатака Марсело Брозович се оказа в много добра позиция за стрелба, но предпочете да подаде на свой съотборник и това бе грешно решение. Две минути след това влезлият като резерва Лингард на опразнена врата се разписа след подаване на Хари Кейн.

В 85' англичаните сътвориха пълен обрат. Хари Кейн успя да засече центриране от пряк свободен удар, пращайки топката в долния десен ъгъл за 2:1. 

ПРЕДИ МАЧА

Мачът е от изключителна важност за развитието в групата. Любопитното е, че в зависимост от резултата съставът на Гарет Саутгейт може да завърши на първо, второ или последното място в Група 4 на Лига А. 

Ако битката на "Уембли" завърши 0:0, Испания ще остане на първата позиция в групата, а Хърватия ще отпадне. Ако обаче се стигне до равенство с голове, отново ще продължи Испания, но „трите лъва“ ще изпаднат в долната дивизия, заради показателите в двубоите с хърватите. Ако пък Хърватия победи ще завърши на първо място. 

Гарет Саутгейт ще може да разчита на защитниците Джо Гомес и Люк Шоу се възстановиха и са готови за предстоящия мач. В същото време Златко Далич ще трябва да избира между Никола Влашич и Матео Ковачич, за да замени в полузащитата контузения Иван Ракитич, след като звездата на Барселона получи травма в бедрото. Очаква се Андрей Крамарич да води атаката на тима.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АНГЛИЯ: Пикфорд, Чилуел, Стоунс, Гомес, Уолкър, Стърлинг, Делф, Дайър, Рашфорд, Баркли, Кейн

ХЪРВАТИЯ: Калинич, Вършалко, Ловрен, Вида, Йедвай, Модрич, Брозович, Влашич, Перишич, Ребич, Крамарич

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички