Как грандовете на Манчестър обърнаха ролите си 7 години по-късно?


Как грандовете на Манчестър обърнаха ролите си 7 години по-късно?
Снимка: Sportlive.bg

2922 0

Трансферните прозорци във футбола могат да се окажат нещо много подло и това ще бъде доказано още този месец от звездата на Арсенал Алексис Санчес.

Чилиецът е трансферна цел за много отбори, като по-рано през 2017 година се заговори за интерес към него от страна на грандове като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Байерн Мюнхен. Той има договор с "топчиите" до края на настоящия сезон и твърдо отказва да поднови контракта си. Точно поради тази причина през настоящия трансферен прозорец се води люта битка за подписа му. За сигурен нов отбор на Санчес се смяташе Манчестър Сити, където той щеше да работи с бившия си треньор в Барселона Хосеп Гуардиола. Двамата имат страхотно разбирателство, демонстрирано и по време на мачовете между Сити и Арсенал, но това е партньорство, което няма да видим в един отбор. Защото Манчестър Юнайтед спечели битката за Алексис, реализирайки своето отмъщение, което се подготвя още от лятото на 2011 година.

Но какво толкова е станало през въпросното лято? По-паметливите ще се сетят, че тогава Самир Насри премина от Арсенал в Манчестър Сити срещу 25 милиона паунда. Но тогава големият фаворит за бившия френски национал беше Манчестър Юнайтед. И, подобно на ситуацията с Алексис, никой нямаше съмнения, че той ще е "червен дявол". Но тогава в последния момент Сити се появи с по-добра оферта, а Насри избра по-сериозния контракт, предложен му от "гражданите".

До последно сър Алекс Фъргюсън е бил убеден, че Насри ще предпочете да играе за легендарния английски клуб, след като плеймейкърът е бил ухажван в продължение на месеци. 25-те милиона паунда на Сити обаче объркаха сметките на Манчестър Юнайтед, а Насри с радост подписа най-тлъстия контракт в кариерата си.

Сега обаче историята се повтаря по идентичен начин. Алексис беше считан за сигурен нов в селекцията на Гуардиола. Той искаше да играе под ръководството на испанеца, Пеп настояваше дълго време за неговото привличане и в последния възможен момент... на сцената се появи Манчестър Юнайтед с оферта за 35 милиона паунда - 15 повече от Сити (в крайна сметка, трансферът ще бъде размяна на играчи). В същото време Санчес ще получи най-тлъстия контракт в кариерата си, като ще се разписва срещу 350 хиляди паунда на седмица - най-високата заплата във Висшата лига. И почти 7 години по-късно... "червените дяволи" сервираха своето отмъщение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички