Как Клоп се превърна от брилянтен мениджър в жалък фен?


Как Клоп се превърна от брилянтен мениджър в жалък фен?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3324 0

Юрген Клоп омагьоса феновете не само на Ливърпул, но и на целия английски футбол още от самото си пристигане в Мърсисайд и се утвърди като един от най-приятните за слушане мениджъри в световен мащаб.

Германецът обяснява футбола по невероятно прост и интересен начин и точно поради тази причина странните му коментари по адрес на съперника след дербито с Манчестър Юнайтед учудиха мнозина.

ЕSPN е подготвил материал, в който нагледно показва колко абсурдно звучи Клоп в интервютата си след последния съдийски сигнал на равенството 1:1. Той обвини Жозе Моуриньо, че цял мач е залагал единствено на "дълги топки", а с влизането на Маруан Фелайни накрая "изобщо не е имало футбол". Също така Клоп дълго време обясняваше как Ливърпул е доминирал през цялото време и е заслужавал да отбележи повече голове, нищо че попадението дойде от подарена от Пол Погба дузпа, а положенията на мърсисайдци най-малкото бяха толкова опасни, колкото и тези на Юнайтед.

По отношение на дългите топки, статистиката показва, че 20% от подаванията на "червените дяволи" са въпросните "дълги топки", а за Ливърпул стойността е 19% - нищожна разлика. Освен това "дългите топки" на гостите не доведоха до нищо съществено, а Юнайтед все пак изравни след центриране към Фелайни.

Освен това Манчестър има повече успешни пасове - 410 срещу 300 за Ливърпул. Е, Клоп използва дори подобен подход с дълги топки срещу Арсенал неотдавна, вкарвайки напред Стивън Коукър и така се стигна до изравнителен гол в добавеното време - тогава обаче Арсен Венгер нямаше нищо негативно към тактиката на Ливърпул.

Клоп явно наистина е попит от съперничеството с Юнайтед, което е толкова важно за феновете на мърсисайдци, че още не може да преглътне липсата си на победа във Висшата лига над този противник.

Дано обаче не трябва да слушаме повече подобни нелогични коментари от негова страна, защото на тях се радват само крайно субективните привърженици на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички