Гуардиола: Въвеждането на ВАР ще спре абсурдните дузпи като тази на Стърлинг


Гуардиола: Въвеждането на ВАР ще спре абсурдните дузпи като тази на Стърлинг
Снимка: Guliver/GettyImages

1463 0

Новината за въвеждането на системата за видеоповторения (ВАР) в Шампионска лига още през този сезон бързо набра популярност на Стария континент, а мнозина специалисти вече изказаха своите позиции спрямо нововъведението. 

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е един от мениджърите, които са позитивно настроени към ВАР и са доволни от неговото въвеждане. Според испанския специалист ВАР ще доведе до минимум грешките на арбитрите, които поняко се оказват и фатални. 

Запитан за въвеждането на ВАР в Шампионска лига още от този сезон, Пеп сподели: "Много съм доволен от този факт. Висшата лига остана последна, но рано или късно и тук ще стане."

Гуардиола даде пример и с отсъдената дузпа в полза на "гражданите" срещу Шахтьор, след като нападателят на "небесно-сините" Рахим Стърлинг се спъна в земята: "Вторият ни гол срещу Шахтьор дойде след абсурдна дузпа. С въвеждането на ВАР стремежът ни ще бъде насочен към взимането на правилни решения."

"Съдиите не винаги се справят по най-добрия начин. Всеки човек допуска грешки, но с това (въвеждането на ВАР) можем да ги поправим точно за три секунди", смята Гуардиола.

Междувременно легендарният бивш арбитър Пиерлуиджи Колина е на мнение, че ВАР почти е "прогонил" симулативните действия на играчите в първенствата, където е въведена системата. Вижте какво още каза шефът на съдийската комисия на УЕФА в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички