Гуардиола: Виейра е готов за работа в Арсенал


Гуардиола: Виейра е готов за работа в Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1598 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е уверен, че бившият играч на Арсенал и настоящ наставник на Ню Йорк Сити Патрик Виейра е готов да замени Арсен Венгер начело на лондонския клуб. По-рано тази седмица Венгер обяви официално, че ще напусне Арсенал през лятото след 22 години работа в клуба.

"Разбира се, че Виейра е готов да стане треньор на топ клуб. За мястото на Арсен претендират много кандидати и Арсенал ще направи всичко възможно, за да избере най-добрия, но аз съм уверен, че Виейра е готов за тази работа. Той е талантливо момче и потенциалът му ще се разкрие някой ден. Наблюдавал съм неговия път и мисля, че е добър. Разбира се, Висшата лига е нещо особено", заяви Гуардиола.

Самият Виейра в събота обяви, че е поласкан от слуховете, но засега се чувства щастлив в Ню Йорк Сити. "Прекарах девет години в Арсенал и затова този клуб е специален за мен. Но това не е достатъчно да застана начело“, заяви Виейра, който спечели три шампионски титли на Англия с „топчиите". Освен него, сред спряганите имена за мениджърския пост в Арсенал са още Луис Енрике, Карло Анчелоти, Йоаким Льов, Брендан Роджърс и Леонардо Жардим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички