Феновете на Ливърпул спечелиха своята битка


Феновете на Ливърпул спечелиха своята битка
Снимка: Getty Images/Guliver

1459 0

Феновете на Ливърпул спечелиха своята битка срещу увеличението на цените на билетите за "Анфийлд". Собствениците на Ливърпул Джон Хенри и Том Уърнър излязоха с официална позиция по повод протестите на феновете и се извиниха на привържениците за причиненото неудобство.

"Скъпи фенове на Ливърпул, измина една турбулентна седмица. От името на всички във "Фенуей Спортс Груп" и Футболен клуб Ливърпул искаме да поднесем своите извинения за безпокойството, причинено от нашия план за продажба на билети за сезон 2016-17", написаха собствениците в официалното си изявление.

В последния двубой на "мърсисайдци" солидна част от феновете напуснаха трибуните в 77-та минута. До този момент тимът им водеше с комфортна предина от 2 гола на Съндърланд, но в последните 10 минути отборът изравни и двубоят завърши 2:2.

"В модерния футболен свят израстването на един клуб е от огромна важност за реализирането на тази цел. Заради това ние не сме взели нито едно пени като печалба от този клуб. Напротив, ние влагаме огромни суми от нашите собствени средства в това да подобрим състава и да модернизираме инфраструктурата на ЛФК. Това бе и причината да решим да финансираме със 120 милиона паунда реконструкцията на централната трибуна на "Анфийлд", допълват още в опровержение на обвиненията, че искат да извлекат лични ползи за сметка на клуба. 

Собствениците обявиха, че е обсъждан и новият ценови план, като е решено, че категоризацията на мачовете ще бъде премахната, т.е. цените остават едни и същи за феновете без значение кой е опонентът на „Анфийлд“. Освен това те ще бъдат замразени така, че да не водят до разтеж в приходите за продажба, като основната цена ще бъде фиксирана на 59 паунда, вместо планираните 77 паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички