Обрат срещу Тотнъм и Манчестър Юнайтед е на финал за ФА Къп


Обрат срещу Тотнъм и Манчестър Юнайтед е на финал за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

4834 0

Манчестър Юнайтед сътвори обрат срещу Тотнъм и се класира на финал за ФА Къп. "Шпорите" поведоха с ранен гол на Деле Али, но Алексис Санчес и Ерера с попаденията си класираха "червените дяволи". На финала ще се изправят срещу победителя от двойката Челси-Саутхемптън, които играят в неделя от 17 часа. 

В самото начало двата отбора се хвърлиха в битка и започнаха нападателно. Още в 11' обаче Деле Али откри резултата за "шпорите", той посрещна перфектно центриране от Кристиан Ериксен дълбоко в наказателното поле и го овладя с добро първо докосване. Последва точен шут, като прати топката ниско в средата на вратата.

В 24' "червените дяволи" отговориха, Погба открадна топката от Муса Дембеле и с великолепно центриране намери Алексис Санчес, който насочи топката с глава към обратния ъгъл - 1:1.

В 44' Тънък пас стигна до Пол Погба, който дебнеше на границата на пеналтерията и изстреля топката към десния ъгъл. Вратарят обаче блокира по невероятен начин удара му. В добавеното време Ериксен застраши вратаря с далечния си удар, той обаче разтресе лявата греда.

Високото темпо на игра продължи и в началото на втората част. Играта бързо се пренасяше от едната в другата половина. В 58' Хари Кейн нанесе обещаващ удар от границата на наказателното поле, но защитник изби топката в корнер. В 62'

Андер Ерера овладя убийствено подаване с едно докосване на границата на наказателното поле и стреля по трева в средата на мрежата - 1:0. Малко след това Лукаку можеше да удвои, но ударът му мина покрай гредата.

В 73' Кристиан Ериксен пое подаване на границата на полето, но плъзна топката встрани от дясната греда. Две минути по-късно и Юнайте имаше добра възмоцност. Пол Погба пое подаване и нанесе свиреп удар към десния ъгъл, но вратарят достигна до топката с върха на пръстите си и изби. "Шпорите" изпуснаха няколко добри възможности за изравняване. В 87' Лукаш се озова на обещаваща позиция след получаването на пас на ръба на пеналтерията. Опитът му премина точно над напречната греда.

ПРЕДИ МАЧА

Моуриньо няма да може да разчита на контузения Ромеро за днешната среща, като португалецът няма никакви други кадрови проблеми преди мача. Маурисио Почетино ще бъде без Роуз и Уинкс за мача днес.

Манчестър Юнайтед е 12-кратен носител на трофея. Тотнъм пък се намира в черна серия от 7 поредни загубени полуфинала за Купата. Лондончани не са стигали до последния мач от 27 години, печелейки го тогава с 2:1 срещу Нотингам Форест.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, А. Йънг, Матич, Ерера, Погба, Лингард, Санчес, Лукаку

Тотнъм: Ворм, Трипиър, Санчес, Вертонген, Дейвис, Дайър, Дембеле, Ериксен, Деле Али, Сон, Кейн

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички