Челси се справи със Саутхемптън и ще играе финал срещу Манчестър Юнайтед


Челси се справи със Саутхемптън и ще играе финал срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

3179 0

Челси победи Саутхемптън с 2:0 и се превърна във втория финалист в турнира ФА Къп. Първият, класирал се за финал е Манчестър Юнайтед, който победи с 2:1 Тотнъм. Головете за лондончани на "Уембли" отбелязаха Оливие Жиру в 46' и Алваро Мората в 82'. Финалът е на 19 май.

Още в 7' "сините" можеха да поведат, но Вилиан, който достигна подаване в наказателното поле, нацели напречната греда. В 14' отново бразилецът пробва удар от свободен удар от близо, но топката мина високо над гредата. В 25' и Саутхемптън имаше нелоша възможност, Лемина стреля от ръба на наказателното поле, но Кабайеро спаси.

По страхотен начин започна втората част за Челси. В 46' Оливие Жиру демонстрира страхотна техника в наказателното поле откри резултата. Три минути по-късно Азар можеше да удвои, пое топката след късо подаване, но топката профуча покрай дясната греда.

В 54' "светците" можеха да изравнят, от наказателното поле Лонг прати топката на сантиметри от лявата греда. Постепенно опасните положения намаляха и следващото дойде чак в 74'. Редмънд отправи много опасен удар от границата на наказателното поле, но стражът на Челси спаси, а след корнер отмениха гол на Остин заради нарушение.

Въпреки това, лондончани се активизираха и само в рамките на няколко минути създадоха опасни положения. Влезлият като резерва Алваро Мората получи топката от Аспиликуета и за испанеца остана най-лесната задача отблизо след центриране да отбележи. 2 минути по-късно Остин можеше да върне един гол, но нацели лявата греда. След това Мората имаше две страхотни възможности, но вратарят на Саутхемптън спаси при първия удар, а на второто положение защитник блокира изстрала му.

ПРЕДИ  МАЧА

Сините са абсолютни фаворити, след като спечелиха 11 от последните си 14 полуфинала в най-старата надпревара, докато светците не са стигали до решителния сблъсък за трофея от 2003 г.

Челси ще бъде без Маркос Алонсо, който ще изтърпи вторият от трите си мача наказание. Дани Дринкуотър е под въпрос заради разтежение. Твърдо аут за мача са Давид Луис и Итън Ампаду. Марк Хюз пък няма много проблеми в състава си и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. Челси за последно загуби от Саутхемптън през октомври 2015-а, след което нареди 5 поредни успеха във всички турнири над този съперник. Само срещу Брайтън е в по-дълга победна серия - 8 от 8. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЧЕЛСИ: Кабайеро, Рюдигер, Аспиикуета, Кейхил, Моузес, Канте, Фабрегас, Емерсон, Вилиан, Азар, Жиру

Саутхемптън: МакКарти, Беднарек, Йошида, Лемина, Лонг, Остин, Пиер, Райън, Ромеу, Соареш, Худ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички