Джон Тери назова най-трудния опонент за опазване


Джон Тери назова най-трудния опонент за опазване

2611 0

Джон Тери разкри кой е най-трудният опонент за опазване. След дебюта си за Челси през 1998г, Тери натрупа достатъчно опит в Премиър Лийг.

През 18-те сезона, в които играе в елита на Англия, той се изправя срещу някои от най-добрите нападатели в света.  Налагало му се е да опазва Луис Суарес, Серхио Агуеро и Кристиано Роналдо, но когато е попитан кой е най-трудният опонент за опазване, 35 -годишния футболист не назовава никой от изброените. Вместо тях, той избира Тиери Анри.

„Най-трудният противник за опазване е Тиери Анри. Той е специален“, заяви бившият капитан на Англия.

Въпреки изобилието от талантливи атакуващи футболисти във Висшата лига е трудно да не се съгласим с избора на Тери.
През осемте сезона в Арсенал, французинът вкара 174 гола в 254 мача, помагайки на Арсен Венгер да спечели титлата в Англия два пъти.

И очевидно е било трудно за Тери да се справи с изключителния талант на Анри. Нападателят вкарва десет гола срещу „сините“ във всички турнири.

Бъдещето на Тери е все още неясно. Остават по-малко от деве седмици до края на настоящата кампания. Централният защитник обяви, че ще напусне Челси през лятото, когато договорът му изтече, но с пристигащият нов мениджър на Челси след Европейското първенство Антонио Конте, не е сигурно дали италианецът няма да иска да запази капитана на клуба от Западен Лондон.

В същото време, най-трудният противник на Тери се завръща в Арсенал като мениджър на юношите до 18 години, като с това започва треньорската му кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички