Челси отвори подарък "победа" под елхата


Челси отвори подарък "победа" под елхата
Снимка: Getty Images/Guliver

1344 0

Шампионът на Англия Челси победи средняка Брайтън в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. "Сините" се наложиха с 2:0 с попадения на Алваро Мората и Маркос Алонсо.

Челси очаквано бе по-агресивният тим на терена, макар да не показваше обичайния си глад към гола. Брайтън обаче стоеше добре, защитаваше се грамотно и успя да неутрализира шампионите.

Общо "сините" се отчетоха с 2 добри положения до почивката. Първата дойде в 19', когато Антонио Рюдигер свали с глава за Бакайоко, който обаче стреля на сантиметри от целта.

Седем минути по-късно Виктор Моузес се включи добре отдясно и стреля, но вратарят спаси.

До почивката гостите продължиха да играят предимно в защита, като не записаха нито един точен удар към вратата на Тибо Куртоа. Домакините обаче не успяха да завършат някоя от атаките си по най-добрия начин.

Съвсем различен излезе Челси през второто полувреме и за по-малко от минута успя да поведе в резултата. В 46' след добра атака Аспиликуета центрира прекрасно и Мората, оставен непокрит, реализира безпроблемно с глава.

"Сините" продължиха с натиска си и в 58' Маркос Алонсо от статично положение можеше да удвои преднината на своя тим, но Райън отрази блестящо.Две минути по-късно защитникът все пак успя да реализира - той засече центриране от корнер с глава и отчая съперника с 2:0.

Натискът на шампионите продължи и в 66' изстрел на Еден Азар беше избит от полеви футболист от голлинията.

Към края на срещата Брайтън имаше шанс да върне поне гол пасив, но не успя да го оползотвори.

В класирането Челси е трети с 42 точки, с 1 по-малко от Манчестър Юнайтед, докато Брайтън е 12-и с 21.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички