Арсенал с драматична победа над 10 от Лестър


Арсенал с драматична победа над 10 от Лестър
Снимка: Getty Images/Guliver

1027 0

Арсенал успя да победи лидера Лестър в двубой от 26-ия кръг във Висшата лига. Артилеристите успяха да надхитрят "лисиците", които изиграха почти цяло второ полувреме с човек по-малко.

Джейми Варди изведе Лестър напред в резултата в 45-та минута след попадение от дузпа, Тио Уолкът изравни в 70-та, а Уелбек в последната 94-та минута донесе победата на домакините.

Още първите минути домакините започнаха атакуващо и търсеха ранно попадение. В първите секунди на срещата Йозил успя да намери Окслейд-Чембърлейн отдясно, който подаде към далечната греда, но Симпсън успя да изчисти в корнер, преди да стигне до играч на Арсенал.

При последвалия ъглов удар Санчес намери топката с глава, но ударът му премина над гредата.

В 9-тата минута след хубав пробив на Чембърлейн, топката се удари в ръката на Канте в наказателното поле. Артилеристите изявиха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 16-та минута се откри прекрасна възможност пред Джейми Варди, но Чех показа отличен рефлекс и хвана топката на самата голлиния. В 25-та минута отново добра възможност за Арсенал, но защитата на Лестър отново се справи като изби топката в корнер.

В 31-та минута след центриране, Жиру успя да отбележи, но попадението му бе отменено заради засада. 7 минути по-късно и Лестър отговори, Каен пробва изненадващ удар  извън наказателното поле, но Чех отново показа класа и отрази удара.

В края на полувремето главният съдия отсъди спорна дузпа в полза на Лестър, която бе по-скоро спечелена от Джейми Варди, отколкото заради нарушение на Монреал. Нападателят влезе на скорост в наказателното поле, където Начо Монреал протегна крак. След като  Варди пусна топката напред, потърси контакт.

При изпълнението на дузпата Варди не допусна грешка и изведе тима си напред в резултата.  Според домакините в началото на контраатаката, при която стана дузпата, също така е имало нарушение на Морган в противниковата половина.

Вторите 45 минути започнах по същия начин, както и първите. Арсенал имаше добра възможност още първите секунди, за да навакса в резултата.  Рамзи  опита с плътен удар от границата на наказателното поле, но топката премина встрани.

Второто полувреме  нервите достигнаха своя връх, в 54-та минута Лестър остана с човек по-малко, след като Дани Симпсън получи два жълти картона в рамките на 5 минути.

С човек повече на терена Арсенал успя да постави под напрежение съперника и достигна до изравнително попадение. Тио  Уолкът изравни, след като Жиру много добре свали топката към него. Малко след това Дринкуотър влезе много грубо в краката на Рамзи, но реферът подмина ситуацията.

В заключителните минути на двубоя Мартезакер и Жиру пропуснаха да направят пълен обрат. Вратарят на "лисиците" Шмайхел успя да избие с една ръка удара на Жиру, който бе от съвсем близо.

В продължението на редовното време, след центриране от фаул, Йозил със 17-та си асистенция за сезона подаде на Уолкът, който с глава оформи крайното 2:1 и донесе победата на Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички