Англия има най-обещаващото младо поколение в историята си


Англия има най-обещаващото младо поколение в историята си
Снимка: Getty Images/Guliver

1891 0

Цяла Англия чака триумф на Световно първенство от домакинския турнир през далечната 1966 година. Страната, в която е измислен най-известният спорт в света, така и не може да създаде тим, който да донесе титлата на Острова, което е огромно разочарование за техните фенове. Може ли това да се промени в близкото бъдеще?

Всички статистики и проучвания сочат, в че в момента "трите лъва" имат най-доброто си поколение в историята. Те станаха световни шампиони до 17 години, а в този отбор блестяха имената на Джейдън Санчо и Рейс Нелсън, които играят в немската Бундеслига. Джонатан Панзо дебютира за Монако, а Фил Фодън, Морган Гибс-Уайт и Калъм Хъдсън-Одой направиха дебют във Висшата лига и получават допълнителен шанс за изява в различните мачове за купите на своите отбор. 

Не трябва обаче да забравяме, че и в момента Гарет Саутгейт има млади играчи в състава си, на които ще може да разчита още дълго време. Става въпрос за играчи като Трент Александър-Арнолд, Райън Сесеньон, Аарън Уан-Бисака, Маркъс Рашфорд, Джо Гомес, Райън Брюстър, Ейнсли Мейтлънд-Найлс и други, като всички тези футболисти все още не са навършили 22 години.

ЗАЩО АНГЛИЯ ИЗТЕГЛИ "КЪСАТА КЛЕЧКА" В ТУРНИРА ЛИГА НА НАЦИИТЕ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички