Английският футбол не е виждал такова чудо от близо 50 години


Английският футбол не е виждал такова чудо от близо 50 години
Снимка: Guliver/GettyImages

1963 0

Безграничните инвестиции в английския футбол най-накрая дадоха резултат, а топ 6 на Висшата лига се отчете с постижение, което в родината на футбола не са виждали от близо половин век. За пръв път от 48 години насам 6 отбора от Англия са на четвъртфинал в европейските клубни турнири.

Това се случва едва за втори път в историята, а последният такъв случай беше през 1967 - година след спечелената световна титла на "трите лъва" на Мондиал 1966.

Четирите представители в Шампионска лига продължиха към 1/4-финалите, като най-изненадващо това стори Манчестър Юнайтед с един от най-изненадващите обрати в историята на турнира. Останалите представители на Острова са Тотнъм, Ливърпул и Манчестър Сити.

В Лига Европа Челси продължи с изключителен успех с общ резултат 8:0 срещу Динамо Киев. Арсенал пък обърна Рен след загуба с 1:3 в първата среща. "Артилеристите" удариха френския си съперник с 3:0 на "Емиратс" и за втора поредна година атакуват титлата в турнира, след като през миналия сезон отпаднаха на полуфинал.

Единственият английски тим, който отпадна, е Бърнли. Това стана още в квалификационните кръгове на турнира, а оттогава насам английските тимове са безкомпромисни. Жребият в Шампионска лига може да видите тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички