138 години по-късно: Саутгейт направи нещо невиждано за Англия (статистика)


138 години по-късно: Саутгейт направи нещо невиждано за Англия (статистика)
Снимка: Guliver/GettyImages

1373 0

Националният отбор на Англия за пореден път демонстрира, че изживява своя възход на футболните терени, като с всяка изминала година играта на "трите лъва" се подобрява. Късно снощи англичаните победиха категорично Чехия в първи мач от квалификациите за Евро 2020 с резултат 5:0.

Рахим Стърлинг се отличи с хеттрик, който му донесе и историческо постижение, но няма как да не отдадем заслуженото и на националния селекционер Гарет Саутгейт. Наставникът на "белите" безспорно стои в основата за развитието на тима, а един от ключовите фактори е "подмладяването" на състава.

Саутгейт неведнъж е получавал поздравления за смелия ход да опита да наложи възможно по-голям брой млади играчи в тима, а политиката на мениджъра бе потвърдена и във вчерашния мач срещу Чехия. Саутгейт направи нещо, което не се бе случвало в английския отбор от 138 години насам.

Старши треньорът на "лъвовете" включи в игра двама футболисти, които са на 18-годишна възраст или по-малки. Това бяха Джейдън Санчо и Калъм Хъдсън-Одой. Подобен ход за последно е бил правен през далечната 1881 година срещу Уелс, когато Търстън Рострън и Джими Браун се появяват в игра на тази крехка възраст.

Междувременно Аржентина отново разочарова своите фенове, а в същото време загуби за следващия мач голямата си звезда Лео Меси (подробности четете тук).


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички