12 години по-късно: Антонио Конте може да спечели първа купа


12 години по-късно: Антонио Конте може да спечели първа купа
Снимка: Getty Images/Guliver

1408 0

Мениджърът на Челси Антонио Конте не само трябва да надиграе тактически колегата си в Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо на "Уембли" във финала за ФА Къп, но и трябва да се изправи срещу един от най-неприятните си антирекорди. Вече 12 години от както е в треньорската професия, италианецът все още не е печелил купа на домашната или европейска сцена.

Начело на "сините", както и на Ювентус и Италия, Конте имаше проблеми в началото на сезона, но в крайна сметка завършваше кампания с успех. Той е специалист що се отнася до първенства, като в последните 6 години има три пъти спечелена Серия А, както и веднъж Висша лига. Що се отнася до европейски клубни турнири и купи на домашната сцена, там нещата стоят по различен начин.

Това може и да не е най-големият проблем за Конте, но едва ли би се разочаровал ако сложи край на сушата си от тази гледна точка. Ако обърнем внимание на треньорския период в Ювентус, той спечели 4 титли на страната и нито една купа. Тогава обаче "старата госпожа" бе най-постоянният отбор в Серия А, печелейки титлите си далеч по-рано от края на сезона и дори записвайки рекорд от 102 точки през 2013/2014. 

В Шампионска лига също се представя слабо. Антонио Конте извежда отборите си три пъти в най-комерсиалния турнир, а най-доброто му постижение е един 1/4-финал. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички