Ултраси на Аталанта помагат на феновете на Айнтрахт за безредиците в Неапол - защо?


Ултраси на Аталанта помагат на феновете на Айнтрахт за безредиците в Неапол - защо?
Снимка: Getty Images

1423 0

Крайните почитатели на Аталанта помагат на ултрасите на Айнтрахт Франкфурт в уличните битки срещу неаполитанците и полицията в Неапол и според тях имат причина да го правят.

Сериозни битки по улиците в Неапол се водят преди мача от Шампионска лига между Наполи и Айнтрахт Франкфурт. Около 200 фена на домакините се опитаха да се свържат с германците, но битките се водят предимно с полицията на града.

Според "FAZ" феновете на Айнтрахт са се свързали с почитатели на Аталанта, които са купили билети за тях, тъй като те са били забранени за германски фенове. Освен това фенове от Бергамо отседнаха в хотелите заедно с ултраси от Франкфурт.

Защо феновете на Аталанта помагат на тези на Айнтрахт?

Причината е "специалното" съперничество с неаполитанците, което датира от сезон 1986/87, когато автобус с фенове на Аталанта бе унищожен от фенове на Наполи. В Бергамо пък през 1991/92 е имало арести и петима ранени.

Пет години по-късно са се провели нови ексцесии между фенските групи на тези два клуба на ЖП гара. Инциденти през 2007 година не са липсвали също. Явно съперничеството между почитателите и желанието за реванш продължават и до ден-днешен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: За пръв път от много време насам: Интер и Милан отново са на 1/4-финал в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички