Тактическият проблем, заради който играта на Ливърпул страда


Тактическият проблем, заради който играта на Ливърпул страда
Снимка: Getty Images

3963 0

Ливърпул инкасира една от най-тежките си загуби в последните години, след като бе разгромен от Наполи на старта в Шампионска лига. По-големият проблем за мърсисайдци не бе резултатът (4:1), а начинът на игра на "червените", който бе крайно притеснителен.

Легендата на Ливърпул и настоящ футболен анализатор Джейми Карагър се нае да потърси отговор на въпроса какво не върви в играта на "червените". Карагър вярва, че проблемът за мърсисайдци се състои в това, че те не пресират високо и не са компактни - по начина, по който го правеха преди.

"Преди мача споменахме, че за Ливърпул е проблем високата линия и че те всъщност не оказват натиск върху топката. Проблемът за мен в момента е, че Ливърпул играе високорисков мач, но те не натискат топката, за да спрат този високорисков мач и това им създава проблеми", каза Карагър пред CBS.

„Проблемът не е в това колко висока е линията, а в това да сме компактни, да сме заедно. Толкова често казваме, че е твърде лесно да се премине през халфовата линия на Ливърпул. Това не се е случвало преди, така че можеш да имаш тази висока линия, но трябва да си наистина компактен. Ако това не се случи, трябва да се адаптираш", добави още той.

Ето как Юрген Клоп обясни загубата на Ливърпул от Наполи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички