Пропусната дузпа лиши Лудогорец от подвиг срещу ПСЖ


Пропусната дузпа лиши Лудогорец от подвиг срещу ПСЖ
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - ludogorets.com

4797 0

Лудогорец отстъпи с 1:3 на Пари Сен Жермен във втори кръг от груповата фаза на Шампионска лига пред около 15 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски".

Натанаел изведе "орлите" напред в резултата още в 16-ата минута с чудесно изпълнение на пряк свободен удар, но попадение от засада на Блес Матюйди в 41-ата минута възстанови равенството преди почивката противно на хода на играта.

В началото на втората част ПСЖ наложи преимущество и в 56-ата минута Единсон Кавани с глава засече отлично центриране на Анхел ди Мария от фаул и матира Владо Стоянов за 1:2.

Козмин Моци изпусна дузпа малко след това и опропасти най-добрата възможност за Лудогорец моментално да се върне в мача. В 61-ата пък Кавани се възползва от пас на Лукас Моура и реализира за 1:3.

Така Лудогорец остава с 1 точка, а ПСЖ има 4 и е лидер в класирането. Арсенал също е с 4, но е втори заради по-малкото вкарани голове, докато Базел също е с 1.

В началните мигове на срещата Лудогорец владееше дори повече топката и опитваше да разгръща атаките си с повече подавания. Първото положение обаче бе в актива на ПСЖ, след като Единсон Кавани стреля от 15-ина метра, но прати кълбото на сантиметри от горната греда.

Марселиньо изпусна първото положение за Лудогорец, след като завърши с изстрел от далечна дистанция отлична акция на домакините, но също бе доста неточен.

В 16-ата минута обаче Лудогорец организира великолепна контра, при която бе спечелено нарушение на границата на наказателното поле вдясно. Ситуацията беше идеална за изпълнение с ляв крак и Натанаел се справи отлично със задачата - завъртя топката, а Кавани се отдели от стената и кълбото се оплете в мрежата на ПСЖ! 1:0!

В следващите минути гостите не се впуснаха в неудържими акции в търсене на равенството, като едва в 28-ата минута Лукас Моура отправи някакъв изстрел към Владо Стоянов, но той бе неточен.

И след като през цялото полувреме ПСЖ не просто не създаваше положения, но и трудно задържаше топката около наказателното поле на домакините, се стигна изненадващо до изравняване. Грешка в средата на Лудогорец позволи на парижани да разиграят без проблем и Блес Матюйди излезе на стрелкова позиция, като с първия удар в очертанията на вратата стигна до 1:1!

В ситуацията останаха съмнения за засада на голмайстора, като повторенията индикираха, че по-скоро е имало нарушение на правилата.

След почивката ПСЖ изглеждаха далеч по-мотивирани да доминират във владението на топката и да пресират Лудогорец още пред наказателното му поле. Ди Мария отправи страховит изстрел в 48-ата, а след това в 51-ата и 52-ата аржентинецът с още два удара опропасти нелоши атаки на парижани.

В 52-ата след центриране от фаул на Анхел ди Мария Кавани с глава по отличен начин прати кълбото в обратния ъгъл на Владо Стоянова - 2:2.

В 58-ата обаче Лудогорец реагира по най-добрия начин и стигна до дузпа след нарушение на Тиаго Мота срещу Марселиньо. Козмин Моци от бялата точка обаче изпълни по ужасяващ начин и Ареола отрази изстрела.

ПСЖ матира съперника си в 60-ата минута с бърза контраатака по дясното крило и центриране на Лукас Моура за Кавани, който след рикошет прати кълбото във вратата неспасяемо за Стоянов - 1:3.

Лудогорец опита да изнесе играта в противниковата половина, но още в 67-ата минута стана жертва на доста опасна контраатака. При нея Кавани отлявно изведе Матюйди сам срещу вратаря, но французинът не намери очертанията.

В останалите минути до края нямаше повече критични ситуации и пред двете врати и за съжаление Лудогорец не можа да създаде достатъчно опасно положение, за да върне интригата с втори гол.

Състав на Лудогорец:

Владислав Стоянов, Натанаел, Хосе Луис Паломино, Козмин Моци, Йордан Минев, Абел Анисе, Светослав Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Джонатан Кафу 

Състав на ПСЖ:

Алфонс Ареола, Маркиньос, Тиаго Силва, Максуел, Серж Орие, Марко Верати, Тиаго Мота, Блес Матюйди, Лукас Моура, Анхел ди Мария, Единсон Кавани

И четирите отбора в група А имат по 1 точка, след като Лудогорец стигна до 1:1 на гости на Базел в първия кръг, а ПСЖ завърши наравно 1:1 с Арсенал. И българите, и французите останаха по-разочаровани от ремитата, защото допуснаха изравнителните попадения в последните минути на срещите.

ЕТО ТРИТЕ ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ЛУДОГОРЕЦ НЯМА ДА ПАДНЕ ОТ ПСЖ

Любопитен факт е, че Лудогорец се цели в победа срещу 10-ти шампион на своята страна, като е вън от съмнение, че успех над ПСЖ би бил най-престижният досега в историята на "орлите. До момента в официа­лен мач тимът е надделявал над Слован Братислава, Партизан, Динамо Загреб през 2013, Дюделанж, Стяуа и Базел през 2014, а през тази кампа­ния Младост Подгорица, Цървена звезда и Виктория Пилзен.

ИГРАЧИ НА ПСЖ ВЕЧЕ СА ПАДАЛИ ОТ ЛУДОГОРЦИ

ПСЖ не се намира в най-добрата възможна форма, след като в Лига 1 вече има толкова загуби от началото на сезона, колкото за цялата минала кампания - през уикенда пък отстъпи с 0:2 от Тулуза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички