Десетте големи разочарования в Шампионска лига този сезон


Десетте големи разочарования в Шампионска лига този сезон

2302 0

В събота Реал Мадрид и Ливърпул ще се изправят един срещу друг във финала на Шампионска лига. Срещата ще бъде в Киев, а преди "черешката на тортата" този сезон, ще ви покажем и кои бяха 10-те големи разочарования в турнира на богатите през тази кампания.

10. Фарсът около билетите за финала

Професионалният футбол няма да бъде нищо без своите фенове. Те са тези, които дават парите за шоуто. Повечето от европейските грандове обаче имат суми на билетите, които обикновените хора трудно си позволяват и това ги кара да се ядосват и то с правото си.

В случая се стигна до там, че фенове на Реал Мадрид и Ливърпул трябва да платят суми от порядъка на 1 000 паунда, за да гледат любимия си тим. И проблемът идва от УЕФА и това, че са дали едва 33 252 билета за феновете на двата отбора. Това означава, че пълният капацитет на стадиона в Киев ще бъде запълнен от хора с покани. Олимпийският стадион в украиснката столица е с капацитет от 70 000 души. В резултат на това в момента може да си закупите ценната хартийка за сумата от 14 000 паунда.

9. Изкуството на защитата

През този сезон Шампионска лига ни подари огромен брой незабравими моменти. Въпреки че видяхме уникални атакуващи отбори, видяхме и много, които просто се защитаваха.

Рома позволи на бившия си играч Мохамед Салах и колегите му в атаката на Ливърпул да си правят каквото искат в продължение на 80' на "Анфийлд", Барселона постигна голяма победа у дома срещу "вълците", но след това бяха наказани в Рим, а двата мача между Ювентус и Реал Мадрид също не са за подценяване. Тези срещи донесоха забава на неутралните зрители, но и доказаха, че така добре играната "глуха" защита от Атлетико Мадрид е вече коз, който всеки може да надцака.

8. Грозната проява на Неймар

Безспорно бразилецът е един от най-надарените играчи в света. При гостуването на ПСЖ в Глазгоу за мач от груповата фаза срещу Селтик, Неймар опита да си изпроси фаул с нескопосана симулация и то при положение, че вече имаше един картон по-рано за подобно изпълнение.

В резултат на това Антъни Ралстон му се изсмя в лицета, а след края на срещата Ней дори отказа да му стисне ръката, въпреки че знаеше, че греши.

7. Оправданието на Моуриньо

Жозе Моуриньо вбеси феновете на Манчестър Юнайтед след отпадането на тима на 1/8-финалите от Севиля, като каза, че това не е "нищо ново" за отбора. 

Оправданията на Специалния в хода на сезона разсмиваха едни и натъжаваха други фенове на тима, които просто искат тимът им да играе атакуващ футбол, а не да печели мачовете си с защитна игра.

Все пак изказването на Моу очаквано бе отразено в целия свят, като обърна голяма част от феновете срещу него.

6. Издънката на Наполи

За всички бе видно и ясно, че Наполи има за цел да спечели титлата в Серия А, но участието им в шампионска лига бе наистина плачевно. Те загубиха 4 от 6-е си мача в груповата фаза.

Ако се вземе под внимание, че два от съперниците бяха тимове като Шахтьор Донецк и Фейенорд, то участието им в надпреварата бе пълна "катастрофа".

5. ВАР трябва да е в Шампионска лига

ВАР е една от най-новите технологии в помощ на съдиите, като участието на системата в Серия А тази година донесе множество комплименти. В Шампионска лига обаче още няма тази система и това коства няколко сериозни грешки на реферите.

В реванша на "Олимпико" между Рома и Ливърпул, "вълците" можеха да получат две дузпи, а при едната Трент Александър Арнолд трябваше да бъде изгонен.

4. Непостоянният Дибала

Пауло Дибала вкара 22 гола в Серия А, но се представи доста под нивото си в Шампионска лига. Той бе "далеч" от терена в мача, в който тимът имаше нужда най-много от него - срещу Реал Мадрид. Като добавка към това, той бе и изгонен, а след това падна и третия гол за Реал.

3. ПСЖ

Това се очакваше да бъде годината на ПСЖ. Това бе годината след лятото, в което изхарчиха над 300 милиона за нови играчи, а в резултат на това изхърчаха от турнира още на 1/8-финалите.

Във втората среща Неймар не можа да играе заради контузията си, но глупавите грешки костваха и загуба на "Парк де Пренс" за момчетата на Унай Емери, което бе продиктувано от още по-глупавото изгонване на Марко Верати и напълно несполучливите тактики, които Емери използва.

2. Скандалът, който Буфон предизвика

По време на реванша от 1/4-финалите Реал Мадрид получи дузпа, с която Кристиано Роналдо класира своя тим за 1/2-финалите. Съответно играчите на Ювентус бяха бесни, а капитанът на тима Джанлуиджи Буфон си позволи много грозно нападение към съдията Майкъл Оливър и заслужено бе изгонен.

Това бе неочаквано действие от един играч, който през цялата си кариера е определян като спортсмен. Стражът бе силно критикуван в цяла Европа и за тежките си думи срещу рефера след края на двубоя.

1. Отпадането на Барселона

Ернесто Валверде бе назначен с големи очаквания и с цел да овладее тима след продажбата на Неймар през лятото и загубата за Суперкупата. Той изведе своя тим до титлата в Ла Лига и Купата на Краля, но отпадането им в Шампионска лига бе изненада за всички.

Това обаче не трябва да бъде така. Барселона губи четири от последните си пет гостувания в елиминациите на турнира с общ резултат 0:12, а единстевният им гол бе тази година срещу Челси при 1:1 на "Стамфрод Бридж". 

 

dvamata li sme
за и 45 слагам
за 7*

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички