Ювентус напомни на Барселона за кошмара от Париж (ВИДЕО)


Ювентус напомни на Барселона за кошмара от Париж (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4460 0

Отборът на Ювентус записа много важна победа в първия мач от 1/4-финалите на Шампионска лига срещу Барселона. Срещата на "Ювентус Стейдиъм" завърши 3:0, като каталунците ще имат тежката задача да заличат този пасив в реванша на "Камп Ноу" следващата седмица.

Пауло Дибала вкара две попадения за италианския шампион през първата част, а Джорджо Киелини бе точен през втората за крайния резултат.

Попадение на Куадрадо 20-тина минути преди края на срещата пък бе неправилно отменено заради несъществуваща засада.

На 19 април каталунците ще имат тежка задача да заличат пасива от три гола, но това не им е никак непознато. В предишния кръг на надпреварата те загубиха с 4:0 гостуването си на Пари Сен Жермен, но след това спечелиха реванша с 6:1, за да стигнат до 1/4-финалите.

Срещата започна добре за домакините от Ювентус и още в 3' Гонсало Игуаин насочи добре топката с глава при центриране, но тя попадна право в ръцете на Марк-Андре тер Щеген. Секунди по-късно се видя притеснение в играта на каталунците, след като стражът на тима бе притиснат и успя да изчисти в последния момент току пред крака на противников футболист.

Добрата игра на домакините си пролича и в 7', когато Паоло Дибала откри резултата. Хуан Куадрадо бе изведен добре от дясно, влезе в наказателното поле, комбинира с аржентинеца, който добре се обърна и с левия крак матира Тер Стеген за 1:0.

Миг на гениалност от Лионел Меси изведе Андрес Иниеста очи в очи с Джанлуиджи Буфон, но опитният страж на италианския шампион отрази удара с блестящ рефлекс.

В 22' се доказа твърдението "който не вкарва, му вкарват". Секунди след пропуска на Иниеста Дибала бе отново в прегръдките на своите, след като получи хубав пас на границата на наказателното поле и с брилянтен фалцов удар с левия крак матира Тер Стеген за втори път - 2:0.

Втората част започна по-добре за каталунците и още в 46' Меси можеше да намали резултата, но ударът му по земята мина на сантиметри от страничната греда.

В 54' резултатът можеше да се покачи на 3:0, след като Гонсало Игуаин напредна в наказателното поле от дясно и стреля, но намери тялото на Тер Стеген и в крайна сметка кълбото бе изчистено от Умтити.

Секунди по-късно при центриране от корнер Киелини бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава покачи на 3:0.

В 72' Сами Кедира бе изведен добре в наказателното поле и комбинира с Куадрадо, който вкара топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада, която при повторението се видя, че не съществува.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС (4-2-3-1): Буфон, Алвеш, Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Кедира, Пянич, Куадрадо, Дибала, Манджукич, Игуаин

БАРСЕЛОНА (3-4-3): Тер Щеген, Пике, Умтити, Матийо, Масчерано, Ракитич, Иниеста, Роберто, Меси, Неймар, Суарес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус записа няколко колебливи представяния в Серия А напоследък, но всичко беше насочено към това отборът да е напълно готов да се изправи срещу Барселона, дори това да повлияе на аванса на тима в Италия. Въпреки леките колебания "старата госпожа" има достатъчен аванс в първенството пред Рома и Наполи, а освен това се класира за финал за Купата на Италия.

"Бианконерите" също така нямат поражение у дома вече втора година. Единствено срещу Лион (1:1) и Севиля (0:0) възпитаниците на Масимилиано Алегри загубиха точки, а това дава сериозно самочувствие на тима преди да приеме Барселона.

Каталунците се класираха за чевъртфиналите благодарение на чудото, сътворено срещу ПСЖ (6:1). В първия мач обаче като гост каталунците допуснаха поражение с 4:0, а в двубоя срещу Юве влизат след нова загуба като гост - срещу Малага през уикенда (2:0). "Блаугранас" са колелбиви в гостуванията си през сезона до момента, а в последните си 5 мача извън "Камп Ноу" отборът допусна 3 поражения (ПСЖ, Депортиво и Малага).

Освен това лидерът на халфовата линия в дефанзвинен план - Серхио Бускетс, няма да играе в предстоящия двубой заради наказание, което дава допълнително предимство на домакините, които притежават силна полузащитна линия, дори след напускането на Пол Погба.

В Ювентус нямат проблеми с ключови състезатели, което е добре дошло за Макс Алегри, който се очаква да заложи на 4-2-3-1 срещу Барселона, контрирайки схемата на Енрике (по всяка вероятност 3-4-3).

За последно двата отбора се срещнаха през 2015 година - във финала на Шампионска лига, когато Барселона спечели с 3:1. Преди това двата отбора се срещнаха в Шампионска лига през 2003 година в елиминационната фаза, когато записаха две равенства, а Юве се класира напред с гол в 114'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички