Валверде обясни какво е състоянието на Иниеста и ще играе ли срещу Челси


Валверде обясни какво е състоянието на Иниеста и ще играе ли срещу Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2176 0

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че участието на капитана на тима Андрес Иниеста в предстоящия реванш с Челси от осминафиналите в Шампионска лига все още е под въпрос.

Иниеста получи разтежение в дербито с Атлетико на 4 март и затова не бе на разположение на своя треньор в последните мачове на тима. Все пак техничният полузащитник взе участие във вчерашната тренировка на каталунците, което безспорно дава подови за оптимизъм на Валверде, че ще може да използва своя капитан срещу шампиона на Англия

„Ясно е, че когато предстои подобен мач, футболистите са готови да рискуват. Това обаче, което трябва да преценим е дали този риск не е прекалено голям“, коментира Валверде.

Партньорът на Иниеста в халфовата линия Серхио Бускетс също изрази надежда, че „осмицата“ на Барса ще бъде готов за сблъсъка с Челси. „Всичко сме наясно с влиянието на Андрес за отбора – не само на терена, но и като наш лидер и капитан. Когато му подадем топката той винаги знае как да отиграе и как да създаде опасност пред противниковата вратата. Радващото е, че започна да тренира с нас и се надявам, че ще може да вземе участие в мача“.

Барселона и Челси ще премерят сили утре, 14 март, от 21.45 часа на стадион "Камп Ноу". Първата среща между двата тима завърши наравно – 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички