Сър Алекс има план за това как да бъде спрян Лионел Меси в Шампионска лига


Сър Алекс има план за това как да бъде спрян Лионел Меси в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2776 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Барселона са една от най-итнересната двойка 1/4-финалисти в Шампионска лига. Двата европейски гранда ще премерят сили и ще определят един от 1/2-финалистите в най-комерсиалния футболен турнир.

Няма спор, че голямата заплаха за англичаните ще бъде Лионел Меси. Капитанът на Барса е в отлична форма, като на "Олд Трафорд" търсят решение за това как Ла Пулга да бъде спрян. Решението изглежда се крие из тефтерите на легендарния сър Алекс Фъргюсън, който има план от 2013 година как да бъде спряна голямата звезда на каталунците.

През 2011 Барселона бие Манчестър Юнайтед във финала на Шампионска лига и в този момент шотландецът изгражда план, който да му служи при бъдещи срещи с Меси, каквито обаче така и не последват. Сега се очаква планът на Фъргюсън да влезе в действие и да помогне на настоящия тим на Юнайтед да спре аржентинеца. След загубения финал на "Уембли" през 2011 година, сър Алекс споделя:

ТРЕНЬОРЪТ НА БЕТИС ПОСТАВИ ПОД СЪМНЕНИЕ УСПЕХИТЕ НА ПЕЛЕ СЛЕД "ЛЕКЦИЯТА" НА ЛИОНЕЛ МЕСИ

"За да спреш Лионел Меси, трябва да имаш защитници, които нямат притеснения от това, че могат да бъдат надиграни. Те трябв директно да се впускат в опитите да спрат Меси, или поне да го изтикат на фланга, където той не е толкова опасен, колкото фронтално срещу вратата", споделя тогава сър Алекс Фъргюсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички