Два гола в края на мача зарадваха Манчестър Юнайтед в Торино (ВИДЕО)


Два гола в края на мача зарадваха Манчестър Юнайтед в Торино (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9187 0

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна много трудна, но ценна победа при гостуването си на Ювентус в мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Червените дяволи" спечелиха с 1:2 в Торино и попречиха на италианския шампион да си уреди място в 1/8-финалите на надпреварата още тази вечер.

През първата част интересните ситуации липсваха, но през втората нещата се "обърнаха". Кристиано Роналдо вкара първия си гол за Юве в Шампионска лига, но в края на срещата англичаните обърнаха развоя на случващото се. В 86' Хуан Мата изравни след прекрасно изпълнен пряк свободен удар. В 90' след разбъркване пред Войчех Шчезни пък топката срещна тялото на Алекс Сандро и влетя в мрежата на домакините за пълния обрат.

В първите 20' от срещата двата тима не създадоха чисти голови положения. Ювентус бе по-дейният тим и прекара почти цялото време в половината на Манчестър Юнайтед, но до реална опасност за Давид де Хеа не се стигна.

Манчестър Юнайтед "показа зъби" в 29', когато Неманя Матич прехвърли защитата на домакините и остави Алексис Санчес сам срещу Войчех Шчезни. Сантиметри обаче не стигнаха на чилиеца, за да засече топката от въздуха във вратата на Юве и кълбото излезе в аут.

В 35' бе най-чистото положение в мача и то бе за италианския шампион. Кристиано Роналдо бе изведен по десния фланг и върна към Сами Кедира. Бившият немски национал прати кълбото в далечния ъгъл, но топката срещна гредата и излезе в аут.

Втората част започна отлично за гостите, след като Пол Погба изведе Люк Шоу, който пусна за Антони Марсиал, а последният опита удар от движение в далечния ъгъл, но кълбото премина на сантиметри от целта.

Отговорът от играчите на Масимилиано Алегри не закъсня. Само минута по-късно Паоло Дибала получи в наказателното поле и елегантно се обърна, като шутира към далечния ъгъл, но топката бе спряна от напречната греда.

Логичното в срещата се случи в 66'. Леонардо Бонучи пусна пас през почти половината игрище, което стигна до Кристиано. Роналдо не чакаше втора покана и с мощен удар от въздуха наказа Де Хеа за своя гол №121 в най-комерсиалния футболен турнир.

Секунди по-късно можеше да се стигне и до втори гол, след като Роналдо пусна към Пянич, който стреля от границата на наказателното поле, но Де Хеа плонжира и изби.

4' преди края на срещата гостите спечели пряк свободен удар почти фронтално срещу вратата. Зад топката застанаха Ашли Йънг и Хуан Мата, като първия добре залъга, а испанският халф стреля над стената и не остави шанс на Шчезни - 1:1.

В последната минута на срещата Манчестър Юнайтед направи пълен обрат. Ашли Йънг центрира от свободен удар, като след голямо разбъркване пред голлинията, топката се удари в тялото на Алекс Сандро и влетя в мрежата - 1:2.

СЪСТАВИ:

Ювентус: Шчезни, Сандро, Киелини, Бонучи, Сцилио, Бентанкур, Пянич, Кедира, Дибала, Куадрадо, Роналдо

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Ерера, Матич, Погба, Лингард, Санчес, Марсиал

Преди мача

Отборът на Ювентус продължава похода си към мечтания трофей в Шампионска лига. В последните години това е трофеят, който се измъква на италианския шампион и за който фенове и ръководство мечтаят. През лятото в отбора бе купен Кристиано Роналдо, който е играч с пет отличия в надпреварата и знае как да печели мачове за своя тим.

Манчестър Юнайтед играе трудно от началото на сезона и това се вижда както в класирането на Шампионска лига, така и във Висшата лига. В Европа това се доказа с равенството с Валенсия на "Олд Трафорд", което затвърди проблемите за тима.

Преди две седмици двата състава премериха сили в Англия и Юве надделя с 1:0. Към момента "старата госпожа" е лидер след три победи от три мача и пълен актив от девет точки. Играчите на Жозе Моуриньо са втори с четири пункта, Валенсия е с 2, а Йънг Бойс е на последната позиция с една точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички