Де Хеа опази Манчестър Юнайтед от поражение срещу Севиля в Шампионска лига


Де Хеа опази Манчестър Юнайтед от поражение срещу Севиля в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3742 0

Севиля и Манчестър Юнайтед оставиха интригата за "Олд Трафорд" в осминафиналния си сблъсък от Шампионска лига. "Рохибланкос" изиграха страхотен двубой, но не успяха да преодолеят бетона на Жозе Моуриньо и вездесъщия Давид де Хеа, завършвайки 0:0 срещу гранда от Англия.

Испанският страж на "червените дяволи" се отчете с няколко немислими спасявания, особено през първото полувреме и по този начин направи задачата на английския тим малко по-лесна в ответния двубой, който ще се играе на емблематичния "Олд Трафорд".

Това беше 9-а суха мрежа за "червените дяволи" в последните 11 мача, докато Севиля може да съжалява сериозно за изпуснатата победа. Футболистите на Винченцо Монтела отправиха 25 удара, 8 от които попаднаха в очертанията на вратата. За сравнение - гостите имаха едва 6 удара и 1 във вратата.

В другия двубой Шахтьор Донец успя да стигне до пълен обрат и успех с 2:1 над Рома.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Рохибланкос" започнаха с бърза атака още след първия съдийски сигнал, като се стигна до корнер и кратко разбъркване в наказателното поле на "червените дяволи". В 4' Кореа проби през центъра и стреля от 23 метра по тревата, а Де Хеа трябваше да се разтегне изцяло, за да отрази удара на аржентинеца - скоростно начало на срещата.

Още в първата половина на двубоя Андер Ерера получи разтежение и това наложи на Жозе Моуриньо да вкара в игра Пол Погба, с когото имаше проблеми в последните седмици. В 27' пък дойде време за най-доброто положение. Хоакин Кореа получи по лявото крило, успя да нахлуе в наказателното поле и да си намери пространство за стрелба, но крилото прати топката в обятията на Де Хеа.

В краян а първото полувреме отново Корея се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но от малък ъгъл той реши да стреля, вместо да подаде на някой от съотборниите си, които бяха фронтално срещу вратата - пропулян шанс от страна на домакините.

Буквално в последната 1 минути Давид Де Хеа се прояви в най-добрата си светлина. Първо той отрази удар на Нзонзи след подаване със задна ножица в наказателното поле, а в последните секунди Муриел от 1 метър с глава можеше да открие, но някак си испанският страж успя да избие в корнер - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по същия начин - далеч по-офанзивни действия на Севиля, дълбока защита на Манчестър Юнайтед и две отлични намеси на Де Хеа в първите 20 минути на второто полувреме. Муриел и Кореа пък след индивидуални пробиви си намериха отлични позиции за стрелба, но и двамата бяха неточни - 0:0 и 20 минути до края на мача.

В няколко поредни атаки Сарабия успя да реализира два страхотни пробива отдясно на атаката на Севиля, но Муриел не успя да засече едно от центриранията му, докато Ескудеро с глава не успя да порази целта - 0:0 и 15 минути до края.

В 85' Сарабия нахлу отлично в наказателното поле и комбинира с резервата Сандро Рамирес. Той обаче не се ориентира добре в ситуацията и топката му беше отнета. В ответната атака Рашфорд и Лукаку комбинираха на двойно подаване, но крилото прати топката в аут от 11 метра.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Рико, Ленгле, Меркадо, Навас, Ескудеро, Нзонзи, Банега, Васкес, Кореа, Сарабиа, Муриел

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Валенсия, МакТомини, Матич, Ерера, Мата, Санчес, Лукаку

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Севиля успя да "оцелее" в група с Ливърпул, Спартак Москва и Марибор, въпреки че допусна ужасяваща загуба с 5:1 в Москва. Манчесстър Юнайтед пък излезе лесно от група, в която бяха още отборите на Базел, ЦСКА и Бенфика.

Безспорният фаворит в сблъсъка е Манчестър Юнайтед, но "рохибланкос" имат всички шансове да изненадат селекцията на Жозе Моуриньо. Домакините имат едно единствено поражение през този сезон у дома (в градското дерби срещу Бетис с 3:5), като само в един мач (срещу Леванте) Севиля не е вкарал гол. 

През 2018 година Манчестър Юнайтед не е допуснал гол в 7-те мача, които спечели, но не вкара в двата двубоя, които загуби - все като гост срещу Нюкасъл и Тотнъм.

Очаквайте стартовите състави към 20:45 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички