Реал Мадрид обърна и срази ПСЖ на "Бернабеу"


Реал Мадрид обърна и срази ПСЖ на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

6282 0

Реал Мадрид сътвори обрат срещу ПСЖ в първия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. "Белия балет" победи с 3:1 с два гола на Роналдо и един на Марсело, за парижани Рабио откри резултата.

Кристиано вече има 100 гола с екипа на Реал Мадрид в Шампионска лига. Първият играч, вкарал трицифрен брой голове за един отбор в най-комерсиалния клубен турнир в едва 95 мача. Освен това се превърна и в първия играч в историята, който има 10 или повече гола в 7 последователни сезона в турнира.

Домакините стартираха много агресивно срещата. Още в 3' Роналдо пробва шут, който обаче не намери целта. В 5' и Кроос пробва удар, но стражът на парижани изби в корнер, а две минути по-късно Берчиче стреля от границата на пеналта, но неточно.

В 13' Неймар можеше да стреля от близко разстояние, но не овладя добре, а и реферът отсъди, че е топката е докоснала ръката му. Минута по-късно получи жълт картон за нарушение срещу Начо.

Срещата продължи доста нервно и по-опасните положения липсваха в следващите минути. В 24' Реал получи право да изпълни пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле след нарушение срещу Иско. Със задачата се нагърби Кристиано Роналдо, който обаче прати топката над напречната греда.

Малко след това Неймар имаше добра възможност, като напредна в наказателното поле, но при опита си да подаде се подхлъзна. Бразилецът можеше да пусне и към свободния Кавани, но предпочете сам да играе и сгреши. Реал веднага организира ответна атака, Марсело с прекрасно подаване намери Роналдо, който излезе срещу Ареола, но не успя да го преодолее. В 32' след центриране от корнер Рамос засече топката, но ударът бе неточен. 2 минути по-късно слабостта на "белия балет" в защита отново се показа. Мбапе направи пробив отдясно, центрира към наказателното поле, а малко пред него Неймар пусна Рабио, който хладнокръвно откри резултата. В 37' Роналдо направи нетипичен пропуск, освободи се, стреля, но изключително неточно.

В самия край на полувремето домакините получиха  дузпа, след като Ло Селсо дръпна Кроос в наказателното. Реферът обаче не вдигна жълт картон, а футболистът на парижани вече има един. Роналдо бе безпогрешен от бялата точка и изравни - 1:1.

Вихрено начало бе дадено на втората част. В 49' Мбапе бе много близо да отбележи от близко разстояние, но Навас показа страхотен рефлекс и успя да избие топката.

В 52' се стигна и до първия по-дискусионен момент. След изстрел на Кавани, топката се отби в Серхио Рамос, а претенциите на гостите бяха за игра с ръка на капитана на "кралете", но реферът показа, че такава няма. В 67' се стигна до неприятна ситуация, особено за рефера. При опит да центрира Неймар нацели съдията и го удари в главата и по-точно там, където има слушалка, което допълнително допринесе за тежкия удар.

Постепенно парижани принудиха Реал да се защитава. В 76' отборът на Емери можеше да излезе напред в резултата, но Алвеш, който бе оставен сам, не успя да засече центриране точно пред вратата на Навас.

Само за 4 минути "белия балет" сътвори истински обрат. В 83' Асенсио центрира, след което последва рикошет, след който Роналдо, макар и с малко късмет, прати кълбото в мрежата. В 87' Марсело вкара и трети гол след асистенция от влезлия като резерва Марко Асенсио.

ПРЕДИ МАЧА

"Белия балет" ще опита да за трета поредна година да вдигне трофея от надпреварата, но задачата им този път не изглежда никак лесна. В испанското първенство се представят повече от колебливо и са на четвърто място със 17 точки зад лидера Барселона, а също така отпаднаха на 1/4-финалите за Купата на Краля от скромния тим на Леганес. Затова Шампионска лига остава големият шанс за трофей за "Кралския клуб", а не е тайна, че точно това е любимата надпревара на мадридчани. Реал Мадрид ще бъде само без наказания защитник Дани Карвахал.

Срещу себе си обаче ще има френската машина ПСЖ, начело с Неймар, Кавани и Мбапе. Със сигурност всички погледи ще са насочени към бразилеца, който в последните месеци упорито се свързва с трансфер в Реал Maдрид. Френският тим ще излезе мотивиран до краен предел, като голямата цел е пробив в Европа и трофей. Голяма изненада хвърлиха медиите във Франция часове преди двубоя. Унай Емеро е взел странно решение днес, като е извадил от състава си капитана Тиаго Силва, а на негово място е включен младият Преснел Кимпембе. Ако това наистина е истина, то капитан на тима ще бъде друг бразилец - Маркиньос.

Стартови състави:

Реал Мадрид: Навас, Начо, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Кроос, Каземиро, Иско, Роналдо, Бензема,

ПСЖ: Ареола, Алвеш, Маркиньос, Кимпембе, Юри Берчиче, Ло Селсо, Верати, Рабио, Мбапе, Кавани, Неймар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички