Севиля смълча "Олд Трафорд", Манчестър Юнайтед е аут от Шампионска лига


Севиля смълча "Олд Трафорд", Манчестър Юнайтед е аут от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

5380 0

Манчестър Юнайтед отпадна от Севиля на 1/8-финалите в Шампионска лига. Испанският тим постигна първа победа на английска земя и смълча "Олд Трафорд" с два гола на Бен Йедер, попадението пък за Юнайтед отбеляза Ромелу Лукаку.

Първото полувреме не бе на особено високи обороти и положенията не бяха много. През втората част обаче двата тима започнаха да атакуват повече, а последните 20-ина минути бяха много драматични. В рамките на 4 минути влезлият като резерва за Севиля Бен Йедер отбеляза две попадения и шокира "Олд Трафорд". В 83' Лукаку успя да върне едно попадение, но времето пред "червените дяволи" се оказа прекалено малко, за да сътворят чудо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха добре срещата и в 5' се наложи на Рико да спасява опасен свободен удар от далечно разстояние, изпълнен от Рашфорд. В 10' и Севиля създаде опасно положение - Банега центрира от корнер, а Кореа засече, но ударът му мина над напречната греда.

Постепенно темпа на игра падна, а в 28' Муриел пробва нелош диагонален удар, който мина встрани от гредата. "Червените дяволи" веднага организираха атака, но Лукаку не успя да овладее подаване в наказателното поле. В 38' се откри и най-добрата възможност пред Юнайтед, Фелайни и Санчес с двойно подаване преодоляха защитата на испанците, а белгиецът с левия си крак под ъгъл стреля, но Рико изби в корнер. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Севиля пропусна невероятен шанс да открие в началото на втората част. Кореа получи топката в наказателното поле, но се засуети прекалено дълго и Байи със страхотен шпагат изчисти топката. Домакините отговориха на предизвикателството и в 52' Лукаку подаде към Лингард, който нанесе опасен удар, но Рико достигна до топката и я изби.

В 56' Алексис Санчес бе на добра стрелкова позиция, но Льонгле се хвърли самоотвержено и топката се удари в тялото му. В 67' "червените дяволи" получиха право да изпълнят свободен удар, но Рашфорд разочарова с решението си да стреля право към вратата, като топката мина високо, високо над целта.

В 74' испанският тим шокира "Олд Трафорд". Влезлият като резерва Бен Йедер, получи подаване от Сарабия, след което финтира Байи и отбеляза така важното попадение за Севиля. Последва двойна смяна от страна на Моуриньо, Мата и Марсиал на местата на Лингард и Валенсия. След нея обаче "златната резерва" отбеляза и второ попадение във вратата на Де Хеа. Той се възползва от подаване на Кореа, след което стреля, а Де Хеа не се намеси достатъчно убедително.

В 83' се прокадна надежда за "червените дяволи". Ромелу Лукаку се пребори за топка в наказателното поле при ъглов и отбеляза за 1:2. 

ПРЕДИ МАЧА

В първата среща в Испания двата тима не успяха да се победят и се очаква срещата тази вечер да бъде изпълнена с много интрига. През уикенда "червените дяволи" победиха Ливърпул и това ще им вдъхне допълнително кураж за днешния сблъсък, в който ще търси класиране на 1/4-финал за първи път от 2014 година.

Юнайтед обаче играе трудно срещу испански тимове и досега са продължавали 6 пъти от подобни елиминации, но 7 пъти са отпадали. В състава на Жозе Моуриньо под много сериозен въпрос е звездата Пол Погба, получил травма, но се завръща Маруан Фелаини. Севиля от своя страна няма победа на английска земя - три равенства и три загуби. Дори голово реми обаче ще прати испанския тим в следващата фаза.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Ерик Байи, Валенсия, Смолинг, Йънг, Матич, Лингард, Фелайни, Рашфорд, Лукаку, Санчес

Севиля: Рико, Бенега, Васкес, Ескудеро, Кореа, Кяер, Льонгле, Меркадо, Н'Зонзи, Сарабия, Муриел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички