Манчестър Юнайтед рухна, а ПСЖ покори "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед рухна, а ПСЖ покори "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Gulliver

15076 0

Пари Сен Жермен постигна повече от комфортна победа срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Парижани победиха с 0:2, като двата им гола на чужд терен улесняват доста и задачата им за реванша в 1/8-финалите в Шампионска лига. Кимпембе и Килиан Мбапе се разписаха, за да може ПСЖ да постигне едва втората си победа на английска земя.

И двете попадения паднаха през втората част, като тогава напълно обезличиха "червените дяволи". Френският шампион показа голямата си амбиция за успех в Европа, като показа солидна игра и без две от звездите си - Неймар и Единсон Кавани.

Каквито и бяха очакванията, Манчестър Юнайтед от самото начало погледна към вратата на Буфон. Първият по-опасен изстрел обаче бе за парижани. В 6' Анхел ди Мария овладя подаване на границата на наказателното поле, но топката мина покрай дясната греда. Той се нагласи и отправи удар от границата на пеналтерията към горния десен ъгъл, но Джанлуиджи Буфон го беше покрил и изби в корнер.

"Червените дяволи" опитаха да наложат, но не прекалено агресивна. В 15' Пол Погба отигра с подаване в наказателното поле, но Джанлуиджи Буфон реагира добре, за да осуети атаката. Погба премина отдясно през Кимпембе, след което пусна остър пас за Джеси Лингард, но Джанлуиджи Буфон улови уверено. Малко след това Кимпемпе имаше важна намеса, като изчисти топката при опасно центриране.

В 24' бе организирана много обещаваща атака на домакините, но подаването на Лингард към Марсиал бе малко по-силно и франузинът не успя да изиграе ситуацията. До 26' вече имаше три картона в срещата, два за парижани - Кимпембе и Дракслер, а за Юнайтед - Погба. В 28' се стигна и до най-опасното положение. Килиан Мбапе, който до този момент не направи нищо запомнящо се и рядко играе с топката, беше свободен в наказателното поле и Юлиан Дракслер го намери с подаване, но неговият мощен удар закачи външната страна на дясната греда. Това бе невероятен пропуск на французина.

В следващите минути гостите направиха няколко добри атаки към вратата на Де Хеа. В 37' Ди Мария като по чудо не успя да вкара на почти опразнената врата, но и страничният съдия вдигна правилно засада. Минута по-късно Ашли Йънг не съобрази. Аржентинецът догони топка край тъча, а Йънг го избута извън терена. Ди Мария се удари много лошо в железните прегради, разделящи трибуните от терена на "Олд Трафорд". Йънг пък се размина с втори жълт картон.

В края на полувремето Дани Алвеш опита да отбележи от свободен удар на средно разстояние, но завъртя топката на няколко сантиметра над напречната греда. А след това Солскяер направи принудителна смяна, след като Лингард се контузи. На негово място влезе Алексис Санчес.

Втората част започна с атака за отбора на Оле Гунар Солскяер. В 49' Рашфорд центрира остро, но никой негов съотборник не успя да засече. 4 минути след това обаче парижани стигнаха до така важния гол на чужд терен. Кимпембе подаде към Дани Алвеш, който подаде към Мбапе, като нападателят игра с глава, а Де Хеа някак изби от долния десен ъгъл на вратата си. При него Анхел Ди Мария центрира на далечната греда, където Кимпембе бе оставен сам, който отблизо с левия си крак откри резултата.

Това попадение вдъхна още повече увереност. След блестяща контраатака Хуан Бернат подаде ктм Анхел ди Мария. Той проби и пусна успореден пас по земя към Мбапе, който удвои преднината на своя тим, а Байи за малко не успя да пресече подаването. 

След второто попадение "червените дяволи" опитаха да наложат натиск, но единственият по-опасен удар на Погба бе блокиран от Бернат. В 74' Марко Верати блокира шут на Андер Ерера, но топката се отби в левия му глезен, след което Тухел реагира и бе заменен от Леандро Паредес. В 82' добра комбинация освободи Андер Ерера на ръба на наказателното поле, но топката мина малко встрани от дясната греда. В 89' ситуацията за Юнайтед стана още по-тревожна. Пол Погба получи втори втори жълт картон и бе изгонен. По-неприятното е, че французинът ше пропусне реванша срещу тима на Томас Тухел.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Линдельоф, Ерик Байи, Матич, Люк Шоу, Ерера, Йънг, Марсиал, Лингард, Погба, Рашфорд

ПСЖ: Буфон, Силва, Кимпембе, Маркиньос, Керер, Алвеш, Бернат, Верати, Ди Мария, Дракслер, Мбапе

ПРЕДИ ДВУБОЯ

На "Олд Трафорд" възроденият Юнайтед е готов да отправи предизвикателство към френския шампион. Като домакин "червените дяволи" са убедителни, но големият проблем е, че запазиха само една суха мрежа на своя "Олд Трафорд" под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

Въпреки че и двата тима излязоха от групите си без проблем, през декември, когато се тегли жребият, шансовете на английския клуб да продължи към четвъртфиналите изглеждаха значително бледи - отборът се представяше неубедително и на европейски, и на домашна сцена. Само малко по-късно всичко това се промени с треньорската смяна и сега под ръководството на Оле Гунар Солскяер "червените дяволи" са неудържими.

Както е известно, норвежецът почти не направи промени по състава, но съумя да нареди 10 победи в 11 мача начело и да качи отбора в топ 4. През същия период ПСЖ пък, наобратно, отслабна. И основният повод за притеснение не е първата загуба на тима през сезона под ръководството на Томас Тухел, а в загубата на няколко основни играчи. Аут заради контузии за сблъсъка на "Олд Трафорд" са голямата звезда Неймар, рекордьорът-голмайстор Единсон Кавани и защитникът Тома Мюние.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички