Реал Мадрид напомни за себе си и се позабавлява за сметка на Виктория


Реал Мадрид напомни за себе си и се позабавлява за сметка на Виктория
Снимка: Getty Images/Guliver

4394 0

Реал Мадрид най-накрая напомни за огневата си мощ, макар и срещу скромен съперник. "Белия балет" разгроми Виктория в Пилзен с 5:0, като през второто полувреме определено свали оборотите и пощади своя скромен съперник, който само преди 2 седмици сериозно затрудни европейския клубен шампион.

4 от 5-те гола паднаха през първото полувреме, като "белите" се отпушиха в 21'. По страхотен начин Бензема навърза цялата защита на Виктория, нахлу в нкаазателното поле и реализира за 0:1. Две минути по-късно пък Каземиро удвои след страхотно центриране на Кроос от корнер.

До края на полувремето "кралете" вкараха още два гола след комбинации между Бейл и Бензема - по един гол за двамата и 0:4 след 45 минути игра. В 67' Тони Кроос вкара още един гол, а като цяло гостите от Мадрид нямаха интерес да атакуват Виктория по начина, по който могат - 0:5 краен резултат.

Дебют в Шампионска лига записаха Хавиер Санчес и Винисиус, които влязоха след почивката, а бразилският талант пропусна две добри положения, с които да ознаменува първия си мач в турнира с гол.

В класирането Рома и Реал Мадрид са с по 9 точки на 1-ата позиция, като "белия балет" е лидер заради прекия двубой между двата тима, както и на по-добрата си голова разлика. ЦСКА Москва е на 3-а позиция с 4 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало Реал Мадрид натисна своя съперник, но Виткроя осъществи няколко много опасни контраатаки. При една така в 9' Хросовски стреля в гредата и изпусна златна възможност за шампиона на Чехия.

Все пак в 21' Реал Мадрид стигна до гол. При изключителна самостоятелна акция Карим Бензема се разходи из защитата на домакините, нахлу в наказателното поле и с кинжален удар даде аванс на европейския клубен шампион - 0:1.

Само две минути по-късно "кралете" удвоиха. Тони Кроос центрира перфектно от корнер, а между трима Каземиро скочи и с глава реализира пред погледа на играчите в червени фланелки, които дори не реагираха - 0:2. Минута по-късно Бензема проби в наказателното поле и пусна остър пас за Бейл, но той беше блокиран.

В 26' Бейл стреля силно от дистанция, като Хрушка отрази, а след това при добавката беше блокиран удар на Бензема. Последваха два корнера и два удара на Рамос, но защитата на Виктория в крайна сметка се справи. В 28' домакините най-накрая осъществиха добра контраатака, но Хавел беше блокиран при опита си за удар.

8 минути по-късно отново при статично положение домакините капитулираха. При късо изпълнение на корнер Кроос комбинира със Себайос, който центрира към далечната греда. С глава Бейл подаде на Бензема, който от 3 метра също с глава реализира втория си гол в мача - 0:3.

Само няколко минутки по-късноРегулион проби в наказателното поле и от аутлинията центрира към далечната греда. Там Бензема отклони с глава зад себе си, където беше Бейл и с мощен удар уелсецът направи резултата 0:4.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Виктория Пилзен натисна след почивката, но се уголи в дефанзивен план и в 67' Реал Мадрид вкара 5-и гол. Винисиус се озова в половината на съперника, напредна към наказателното поле и пусна пас за Кроос, който беше вляво от него. Германският футболист чукна топката над вратаря красиво и я прати в горния ляв ъгъл.

СЪСТАВИ:

Виктория Пилзен: Хрушка, Лимберски, Хубник, Хейда, Режник, Хрошовски, Прохазка, Хавел, Чермак, Копич, Чори

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Начо, Рамос, Рехуилон, Себайос, Каземиро, Кроос, Лукас Васкес, Бензема, Бейл

Преди мача

Отборът на Реал Мадрид не стартира сезона по най-добрия начин. Тимът страда от липса на голове, а мнозина винят за това ръководството заради продажбата на Кристиано Роналдо и непривличането на играч, който може да поведе атаката на европейския клубен шампион. В Испания тимът брутално рухваше с всеки изминал мач, а черешката на тортата бе унизителната загуба от Барселона с 5:1. След тази среща Хулен Лопетеги бе уволнен, а Сантиаго Солари зае неговото място.

Чешкият шампион има срещу себе си не само най-добрия отбор в Европа за последните години, а и историята. Тимът има едва една победа у дома в 12 мача от Шампионска лига, а само равенство днес ще запази макар и илюзорните им шансове за класиране на 1/8-финал.

В предишната среща "кралския клуб" се наложи с 2:1 у дома. По този начин те делят първо място с Рома, като двата тима имат по шест точки. ЦСКА Москва е с 4, а чешкият тим с 1 пункт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички