Потвърдено: Експлозиите в Дортмунд изглеждат като терористично нападение, вече има един задържан


Потвърдено: Експлозиите в Дортмунд изглеждат като терористично нападение, вече има един задържан

1751 0

Говорителката на федералния прокурор Фрауке Кьолер заяви, че вече има един арестуван за нападението над клубния автобус на Борусия Дортмунд снощи. 

Говорителят потвърди, че може и да става дума за терористичен акт и заяви, че има три намерени писма до мястото на експлозиите, като всяко едно тях е имало един мотив, препращащ към Сирия. Точния мотие обаче за нападението не е известен до този момент. 

За едно от писмата обаче е потвърдено, че е от радикална неонацистка фенска фракция на клуба, която е в обтегнати отношения с ръководството на клуба. Проверява се и възможността именно тя да стои зад нападанието, но такава вероятност е много малка. 

До този момент има двама заподозрени, които се свързват с ислямистката сцена, но само един е арестуван. Повече подробности за тяхната самоличност обаче не бяха дадени. 

Бе обявено още, че във взривните устройства е имало метални части и е било късмет, че инцидентът не е довел до по-сериозни последици.

Малко преди самата пресконференция бундесканцлерът Ангела Меркел заяви чрез своя говорител Щефен Зайберт, че "това е осъдителен акт". Меркел е провела разговор с президента на Борусия Ханс-Йоаким Вацке и е благодарила на него, полицията и феновете за реакцията.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички