Порто ликува след зрелище с Монако, сълзите останаха за Германия


Порто ликува след зрелище с Монако, сълзите останаха за Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

1912 0

Байерн Мюнхен е единственият германски отбор, който остана в Шампионска лига. След като Борусия Дортмунд загуби всякакви шансове още преди две седмици, сега и Ред Бул Лайпциг отпадна, след като допусна поражение от Бешикташ с 1:2. В същото време Порто разби Монако с 5:2 и се класира на второ място в групата.

Лайпциг трябваше да гони задължителна победа, ако искаше да се класира напред, но през първото полувреме Бешикташ поведе с 1:0 след гол на Негредо от дузпа. Турският гранд беше с голяма част от резервите си, но все пак се представи на ниво в Германия.

Домакините натискаха здраво, но гол така и не падаше, а Илсанкер беше изгонен от игра в 82'. Все пак Наби Кейта вкара гол малко преди края за 1:1, но германците не удържаха и равенството - Талиска в 90' реши всичко в срещата. Това беше и първа победа за турците на германска земя.

В другата среща Порто водеше с 3:0 до почивката, след като Абубакар вкара два гола, а в 45' подаде на Брахими за 3:0. Малко преди това Фелипе и Гезал си размениха удари, заради което бяха изгонени.

През втората част на два пъти Монако намаляваше разликата с голове на Глик и Фалкао, но Тейес и Соарес вкараха за крайното 5:2 в полза на португалския гранд.

В крайното класиране Бешикташ завърши с 14 точки, докато Порто е втори с 10. В Лига Европа ще играе Лайпциг, а полуфиналистът от миналия сезон и шампион на Франция Монако остана на 4-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички