Меси е истинско страшилище за английските отбори, а статистиката му е впечатляваща


Меси е истинско страшилище за английските отбори, а статистиката му е впечатляваща
Снимка: Getty Images/Gulliver

3566 0

Четвъртфиналите на Шампионска лига ще ни предложат вълнуващи двубои, но най-голямото дерби е между Манчестър Юнайтед и Барселона. През 2009 г. и 2011 г. двата гранда на европейския футбол играха финали, които каталунците спечелиха с 2:0 в Рим и 3:1 на "Уембли". И в двата двубоя се разписва голямата звезда на каталунците Лионел Меси.

Освен това аржентинската звезда е вкарал цели 22 попадения в мрежата на английски отбори. Никой играч не е реализирал повече попадение срещу англичани в Шампионска лига. Меси има най-много голове срещу Арсенал - девет пъти в едва шест мача. Следващият е Манчестър Сити - шест гола в шест срещи. Челси (3), Манчестър Юнайтед (2) и Тотнъм (2).

Още в началото на сезона голямата закана на Меси бе Барселона да спечели трофея от Шампионска лига. С действията си на терена също говори именно за това. Статистиката му в тази фаза на турнира е много по-добра от последните 3 сезона и по-добри дори от сезон 2014/15, когато Барселона печели требъл.

А каква е програмата за 1/4-финалите в Шампионска лига - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички