Marca: Байерн има едно голямо предимство пред Реал


Marca: Байерн има едно голямо предимство пред Реал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2942 0

Сезонът на Реал Мадрид се свежда до кампанията в Шампионска лига, където на полуфиналите ще се изправи срещу немската машина Байерн (Мюнхен). Според Marca обаче баварците ще имат едно предимство пред съперника си, а именно, че отборът ще бъде доста по-свеж. 

Големите успехи през миналия сезон на "белия балет" в огромна степен се дължи и на факта, че Зинедин Зидан имаше много голяма ротация в състава си и се възползваше от това. С Алваро Мората, Хамес Родригес и Пепе, Зизу имаше много повече възможности на пейката. И тримата обаче в момента не са в отбора, а Хамес е дори в лагера на немския тим. Дани Себайос, Хесус Валехо, Тео Ернандес и Борха Майорал не се вписаха по желания начин в състава на настоящия европейски шампион и това доведе до много по-малка почивка за титулярите. Кристиано Роналдо също не получи достатъчно време за почивка, а отборът разчита изключително много на него. Тук е и моментът да се отбележи, че физическата издържливост на португалеца намалява по това време на сезона. 

Наставникът на Байерн Юп Хайнкес не е имал подобни проблеми през сезона, тъй като наследи една добре смазана машина от Карло Анчелоти през октомври миналата година. Според изчисленията на испанското издание стартовите 11 на немския шампион, които ще започнат в първата среща имат общо изиграни 29, 963 минути, което е много по-малко в сравнение с тези на Реал Мадрид - 34,270 минути. До месец Април, когато сезонът е към края си, няма как тези минути да не се отразят на физическата издържливост на футболистите. Още по-учудващо е, че в Байерн има едва трима играчи, които са достигнали бариерата от 3,000 минути на игра във всички турнири този сезон. Това са Свен Улрих, Кимих и Робърт Левандовски, като тази статистика може да се счете за нормална предвид техните позиции. На останалите постове Хайнкес си позволява да сменява своите играчи. 

Франк Рибери и Ариен Робен са внимателно посочвани в кой мач и кога да играят, може би това число се включва и Матс Хумелс, тъй като е наясно, че скоро ще трябва да се търсят техни заместници и е наясно със застаряващия характер на състава си. От другата страна, в Реал, има 8 футболисти, които има 3, 000 минути, като само Лука Модрид, Иско и Карим Бензема са под тази бариера, що се отнася до редовните титуляри. Тази натрупана умора със сигурност няма да помогне на отбора, особено когато ще се изправят срещу един по-добре подготвен физически отбор. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички