Ливърпул унижи Порто в Португалия


Ливърпул унижи Порто в Португалия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1864 0

Ливърпул унижи Порто с 4:0 в Португалия и си подпечата билета за 1/4-финалите в Шампионска лига. Садио Мане записа хеттрик в мача, а освен него в срещата се разписаха Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

Първата опасност в срещата бе за домакините, в 10' Отавио опита удар от близко разстояние, но защитник на мърсисайдци блокира изстрела. 10 минути след това Мохамед Салах направи страхотен пробив, но не успя да преодолее защитата на "драконите".

В 25' Ливърпул откри резултата, Вайналдум направи страхотен пробив в наказателното поле и опита да стреля, но топката попадна право на крака на непокрития Садио Мане вляво на наказателното поле и макара д аопита стража на домакините не успя да спаси силния удар. Само четири минути след това английския тим нанесе и втори удар, удар на Милнър срещна страничната греда, а топката се озова у Мохамед Салах, който излъга зашитник и пусна топката в опразнената врата за 2:0.

В 44' Порто направи най-големия си пропуск, като Отавио от точката на дузпата изпусна. Ливърпул довърши съперника си през втората част, 8 минути след почивката мърсисайдци вкараха и трети гол. Мане прати топката в опразнената врата, но се получи и рикошет. Превъзходството на англичани се затвърди и в 70' Джеймс Милнър пусна страхотен пас към Роберто Фирмино около точката на дузпата и той с прецизен удар преодоля Жозе Са за 4:0. В 85' Мане вкара третия си гол в срещата, като отправи мощен удар от границата на наказателното поле, като не остави никакви шансове на вратаря за 0:5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички