Ливърпул подчини Байерн Мюнхен, Мане не спира да бележи (ВИДЕО)


Ливърпул подчини Байерн Мюнхен, Мане не спира да бележи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7561 0

Отборът на Ливърпул тотално надигра Байерн Мюнхен в срещата-реванш между двата тима от 1/8-финалите на Шампионска лига. Играчите на Юрген Клоп се класираха за следващата фаза на турнира, след като се наложиха с 1:3 на "Алианц Арена" и отново са сред най-добрите 8 в турнира на богатите.

Садио Мане продължи великолепната си серия от началото на сезона и днес се разписа на два пъти за победата на мърсисайдци. Върджил ван Дайк също бе точен за отбора на Юрген Клоп, а Жоел Матип си отбеляза автогол в края на първото полувреме, за да върне надеждите на немския шампион.

Така "червените" за втора поредна година ще играят в 1/4-финалите. В петък те ще разберат своя съперник, когато ще бъде изтеглен жребият за следващата фаза от надпреварата.

Първата по-добра ситуация бе за Байерн Мюнхен. Ливърпул сгреши при изнасянето на топката и Тиаго опита удар от дъгата на наказателното поле, но топката премина над вратата на Алисон.

Още в началните минути Юрген Клоп трябваше да прави принудителна смяна. Капитанът Джордан Хендерсън се контузи и получи лекарска помощ от щаба на "червените", но не успя да продължи и в 12' бе заменен от Фабиньо.

След 20' тимът на Юрген Клоп наложи лек натиск и това даде резултат. В 27' Садио Мане бе изведен в наказателното поле, а Мануел Нойер направи грешката да излезе и да пресече паса. Сенегалският ас на мърсисайдци добре смени посоката и излъга капитана на домакините, след което с техничен удар откри резултата - 0:1.

В 35' при бърза атака Анди Робъртсън се озова на върха на атаката на Ливърпул и отправи тежък удар, който обаче Мануел Нойер изби корнер.

Байерн сътвори първа добра атака минути преди почивката и Серж Гнабри бе изведен от дясно. Ван Дайк покри засадата и бившият играч на Арсенал центрира в малкото наказателно поле. Там дебнеше Роберт Левандовски, но Жоел Матип "го изпревари" и сам вкара топката в мрежата си.

Първата добра ситуация за втората част се откри пред тима на гостите. В 50' Байерн не се организира добре в защита и Салах нанесе мощен удар, който Нойер успя да боксира.

20' преди края на срещата Ливърпул отново излезе напред в резултата. След изпълнение на корнер Върджил Ван Дайк надигра във въздуха Матс Хумлс и с глава даде аванс на гостите - 1:2.

Вместо домакините да тръгнат да търсят попадения във вратата на Алисон, играта продължи да се развива в наказателното поле на немския тим. Мохамед Салах намери отлично Садио Мане, който се измъкна зад Хумелс и с глава се разписа за 1:3.

СЪСТАВИ:

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Хумелс, Алаба, Рафиня, Хамес, Мартинес, Рибери, Алкантара, Гнабри, Левандовски

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Вайналдум, Хендерсън, Фирмино, Мане, Салах

Преди мача

Немският шампион Байерн Мюнхен посреща на "Алианц Арена" тимът на Ливърпул в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Тази вечер ще стана ясни двата последни 1/4-финалиста в надпреварата, като в другата среща Барселона посреща Лион на "Камп Ноу".

В първата среща между Байерн и Ливърпул феновете на "Анфийлд" не видяха попадения. Двата тима играха по-затворен футбол и логично развръзката бе оставена за реванша в Мюнхен.

И двамата треньори имат проблеми с контузени и наказани играчи преди днешната среща. Нико Ковач няма да може да разчита на Йошуа Кимих и Томас Мюлер, които са наказани, както и на играчите с травми - Ариен Робен и Колентин Толисо. От своя страна Юрген Клоп ще бъде без Джо Гомес, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички