Колко гола са имали Меси и Роналдо в Шампионска лига, когато са били на възрастта на Мбапе?


Колко гола са имали Меси и Роналдо в Шампионска лига, когато са били  на възрастта на Мбапе?
Снимка: Getty Images/Guliver

3629 0

Броят отбелязани попадения от Килиан Мбапе в Шампионска лига до момента е впечатляващ. Звездата на ПСЖ е само на 20 години, но вече е забил страхотните 14 попадения, колкото има в цялата си кариера Роналдо Феномена. Мбапе бе точен през седмицата на "Олд Трафорд", когато парижани спечелиха с 2:0 в първи 1/8-финал срещу Манчестър Юнайтед.

Интересното е, че кариерата на голаджията започва повече от впечатляващо. Редовно броят попадения, които бележи, са сравнявани с носителите на общо 10 награди Златна топка Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Поредното сравнение между тримата е за отбелязани попадения в най-комерсиалния футболен турнир на възрастта, на която е Мбапе, а именно 20 години и един месец.

Любопитното е, че дори ако съберем головете на Меси и Роналдо няма да успеем да се доближим до отбелязаните попадения от Килиан Мбапе. На 20 години аржентинецът има едва две попадения с екипа на Барса, а португалският ас още не е изгрял с гол на тази голяма сцена. Любопитното е, че не само двете суперзвезди на тази възраст "изостават" от Мбапе. На 20 години попадения в Шампионска лига нямат още нападатели от ранга на Филипо Индзаги, Златан Ибрахимович, Неймар, Роберт Левандовски, Рууд Ван Нистелрой, Единсон Кавани и Серхио Агуеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички