Капитанът на Реал Мадрид е изправен пред поредното невероятно постижение


Капитанът на Реал Мадрид е изправен пред поредното невероятно постижение
Снимка: Getty Images/Guliver

1500 0

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е изправен пред поредното невероятно постижение в своята кариера, след като му предстои да изиграе своя мач №600 с екипа на "кралете".

Утре "белите" ще гостуват на Аякс в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, а испанският национал се очаква да запише юбилейното участие, което би го доближило на само едно от легендите Франсиско "Пако" Дженто и Фернандо Йеро, които имат 601 мача за Реал.

Той със сигурност ще изпревари двамата и пред него в класацията ще останат само четирима души: Карлос Алонсо Гонсалес - Сантиляна (645), Мануел Санчис (710), Икер Касияс (725) и Раул (741). Серхио Рамос пристигна в Реал през 2005 г. от Севиля и оттогава насам има 20 трофея с клуба.

Той започна на "Бернабеу" като краен бранител, но при Жозе Моуриньо през 2010 г. се премести в центъра на отбраната и оттогава е един от най-добрите в света на този пост. През този сезон без Кристиано Роналдо Рамос се превърна и в титулярния изпълнител на дузпи, а вече има цели 11 гола - изумително постижение за защитник.

А какъв недостатък намери Рамос на ВАР след дербито с Атлетико (Мадрид) - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички