Хитрият план на Зидан, направил Кристиано Роналдо страшилище през 2018


Хитрият план на Зидан, направил Кристиано Роналдо страшилище през 2018
Снимка: Guliver/GettyImages

4686 0

Кристиано Роналдо няма спирка през 2018 година. От момента, в който календарът беше обърнат, португалската суперзвезда не може да бъде удържан от съперниците и вече има близо 30 гола през 2018, като е отбелязал в 12 поредни мача. Той е ключовата фигура за неочаквания от мнозина поход в Шампионска лига, като в най-важните моменти именно носителят на "Златната топка" решава мачовете в полза на Реал Мадрид. Страховитата му форма в края на сезона се дължи както на отличната физическа подготовка на Кристиано, така и на треньора Зинедин Зидан, който лично се е погрижил Роналдо да е свеж в ключовите моменти през сезона.

Испанската медия "El Confidencial" информира, че френският специалист има специално подготвен план, за да може Роналдо да демонстрира най-силните си страни тогава, когато Реал Мадрид има най-много нужда от него. Като за начало, 40-метровите спринтове за Роналдо са забранени. С редки изключения при контраатака, Зидан е сложил край на отчаяните спринтове за дълги топки, както и на постоянната преса от страна на португалеца. Той е отговорен за пресата само срещу един защитник, а спринтовете, които са му позволени, са на максимум 12-15 метра. При пресирането на съперниците основната отговорност пада върху Асенсио и Васкес, които са по-млади и по-свежи от португалската суперзвезда, както и на Иско, Бензема и Бейл, когато те са на терена.

Зинедин Зидан е изготвил лично програмата, която Роналдо трябва да следва. Това се е случило преди мачовете на Реал Мадрид срещу ПСЖ. Кристиано провежда тежки тренировки, за да увеличи експлозивността си, което налага и по-чести почивки за Роналдо. Това е причината той да не играе в някои мачове от Ла Лига, а освен това налага неговата смяна по-рано от края на мача (подобно на срещата с Атлетико Мадрид). Зидан е прибавил и нови упражнения към програмата на Роналдо. Едно от тях е бягане на пътека със скорост 12-14 км/ч в продължение на няколко минути. Това се прави с цел по време на мачове Роналдо да възстановява по-бързо тялото си между спринтовете, които прави. Това упражнение е последвано от аеробика, която също е с ключово значение за възстановяването на Роналдо и помага най-вече за предотвратяване на контузии.

Целият отбор на Реал Мадрид взе ценна почивка, благодарение на финала за Купата на Краля. През уикенда срещата на "белия балет" срещу Севиля не се проведе заради участието на "рохибланкос" в спора за трофея срещу Барселона, което позволи на Зинедин Зидан изцяло да се фокусира върху двубоя срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" в сряда вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички