Димитът Бербатов - "неподозираният герой" за Керала


Димитът Бербатов - "неподозираният герой" за Керала
Снимка: Goal.com

2246 0

Българският нападател Димитър Бербатов отбеляза дългоочаквания първи гол за Керала и логично веднага бе пресметнато колко необходим е той на отбора. Според изданието Sportskeeda Бербатов е по-полезен в почти всички останали зони, освен на върха на атаката и заради това го определя като "неподозиран герой".

Прави се сравнение с представянето на други две звезди от тима - Йейн Хюм и Къридж Пекусън. Българинът може да е в ролята на централен нападател, но всъщност е изключително полезен като халф, разпределяйки топката между останалите играчи. Той има по-голяма прецизност от пасовете от двамата му съотборници. При Бербо те се равняват на 79%, докато при Хюм е 55%, а при Пекусен на 71%.

В защитен план българинът също е много полезен, като при изчистванията на удари и блокираните такива отново превъзхожда двамата си съотборници. Изглежда, че Бербатов е много по-полезен, отколкото първоначално се смяташе. Само преди няколко дни дори имаше информации, че може да не изпълни докрай договара си с индийския клуб заради честите контузии и незадоволителното си представяне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички