Бербатов: Никой не чете по-добре играта от "октопода" Бускетс


Бербатов: Никой не чете по-добре играта от "октопода" Бускетс
Снимка: Getty Images/Guliver

2173 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изказа своето възхищение към халфа на Барселона Серхио Бускетс. Нападателят се оприличи на испанеца и обясни защо обича да гледа играта му. Според Бербатов Бускетс е винаги три крачки пред опонентите си и помага на тима да контролира играта. Манчестър Юнайтед и Барселона излизат един срещу друг в 1/4-финалите на Шампионска лига.

"Харесвам, например, Серхио Бускетс. Този човек може да чете играта по-добре от всеки друг. Три крачки пред съперника е и три стъпки пред повечето от съотборниците си. Вероятно не е като Меси, но е там, горе, с него. Невероятен. Висок като мен, слаб като мен, не е най-бързият, но е винаги на правилното място. Той има този стил, който аз харесвам. Спокоен. Хората зад гърба му? Няма значение. Той е там, с плавните си движения", коментира Бербатов, цитиран от официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

"Чух, че го наричат "Октопод" в Барселона. Невероятно е, радостно е да го наблюдаваш. Добре, понякога е грозно, когато сте висок като мен или него, понякога движението ви може да направи смешни завои.Няма значение, той си върши работата. Ето защо обичам да го гледам. Когато играех, се опитвах да направя същото: Плавно, очаквам играта, чета играта, топката се движи към мен, а аз вече наблюдавам къде е другият, дали е започнал да тича. Стои ли на едно място, приемайки топката, атакува ли ме някой отзад... Всичко това трябва да е във вашата глава, за да го предвидите. Това се превръща в стил на игра", допълва българинът.

"Най-важното е да бъдеш спокоен с топката. Виждам играчи, които се борят с топката, бият се с нея... Не ме разбирайте погрешно, трябва да имате такива играчи, защото те ще вземат топката и ще ви я подадат, а след това вие ще я контролирате. Но аз винаги съм бил спокоен. Някой идва? Оставам спокоен. Така играех. Във футбола спокойствието е страхотно", завърши българската звезда. А защо според легендата на ЦСКА Петър Жеков Бербатов не бива да се връща в ЦСКА - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички