ВИДЕО: Тактика и прагматизъм властват на Световно първенство 2022


ВИДЕО: Тактика и прагматизъм властват на Световно първенство 2022
Снимка: Sportlive.bg колаж

26516 0

Отново се намираме в кратка пауза преди старта на полуфиналите на Световно първенство 2022 в Катар, като е време да анализираме случилото се в четвъртфиналите на шампионата на планетата - фаза, която поднесе две от големите изненади изобщо на световни първенства. 

 

Люти битки и огромни изненади на Световно първенство 2022 

Фаворитът за титлата Бразилия и един от скритите такива за златото - Португалия, изненадаха неприятно своите фенове и казаха "чао" на Катар още преди полуфиналите. Англия изпусна златния си шанс, а Нидерландия отново се провали на дузпи... отново срещу Аржентина. 

Гледайте поредният епизод на предаването "Точно попадение", с подкрепата на Sesame.bg, в което разглеждаме причините зад отпадането на отборите (или продължете да четете нататък). 

"Жого бонито" отстъпи на тактическия и прагматичен футбол в Катар 

Бразилия и Португалия винаги са имали сходства на футболно ниво и Катар 2022 не е изключение - това са двата отбора, които заедно с Франция играят най-приятния за гледане футбол. И двете селекции обаче вече си пътуват наобратно към дома, след като първо Хърватия хвърли бомба №1 в Катар, отстранявайки фаворит №1 в турнира, а след това Мароко подчини Португалия с 1:0. 

И, докато "златистите" могат да се сърдят само на себе си, че изпуснаха гол аванс в продълженията, докато "мореплавателите" изиграха много слаб мач, след който логично си тръгва от Катар. Какви са причините за отпадането и на Бразилия, и на Португалия - гледайте видеото: 

Англия изпусна златния си шанс на Световното първенство 

"Трите лъва" едва ли ще имат по-добър шанс да спечелят срещу по-класен съперник от този, който получиха срещу Франция. "Петлите" нямаха ден, но разчитайки на класа, добра игра в най-важните моменти и малко късмет отстраниха Англия, докато поданиците на Краля определено могат да съжаляват за отпадането си. 

Гарет Саутгейт за пореден път не успя да спечели двубой, в който отборът му не е фаворит, а за последно Англия надигра съперник от по-високо футболно качество пред 2002 година (Аржентина) - защо Англия отново се провали - гледайте във видеото: 

Нидерландия стигна до чудото, но после пак се издъни на дузпи срещу Аржентина 

Геният на Лионел Меси едва не бе неутрализиран от Лео Скалони, след като Аржентина профука два гола аванс срещу Нидерландия в края и трябваше да разчита на Емилиано Мартинес и безупречно изпълнение на дузпи, за да се класира към полуфиналите. 

"Лалетата", които осъществиха малко чудо в редовното време с Аржентина, отново отпадат от Световното, отново след дузпи и отново от този съперник. Луис Ван Гаал няма нито една загуба на мондиали, но пък може да се похвали само с бронзов медал от 2014 - защо Нидерландия разочарова толкова сериозно - гледайте във видеото: 

Темите на деня: Краят на Кристиано Роналдо и "уреден" ли е финалът на Световното

В темата на деня засегнахме две широко дискотирани сюжетни линии на шампионата - дали това е краят на международната кариера на Роналдо и дали ФИФА си има финал, който предпочита - гледайте края на видеото и за двете теми: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички