В Англия погнаха Мудрик заради песен, в която 16 пъти се чува думата "н€%*р


В Англия погнаха Мудрик заради песен, в която 16 пъти се чува думата "н€%*р
Снимка: Getty Images

1856 0

Макар да е от броени дни в Челси, новото попълнение на клуба Михайло Мудрик вече се забърка в скандал, при това расистки. Украинецът беше критикуван, че е качил клипче, в което пее песен, а в нея 16 пъти се споменава думата "негър".

Видеото е публикувано в "ТикТок" през юли 2022 година и е с продължителност 40 секунди. На него Мудрик стои до автомобил "Ауди" заедно с приятел и изпълнява парчето "Freestyle" на Lil Baby, пуснато през 2017 година.

Наложи се представител на футболиста да се оправдава пред "The Sun". "Михайло дълбоко съжалява, ако е обидил някого, публикувайки това видео в "ТикТок" през юли. Макар че той просто е искал да изпее песента, Михайло съжалява за своето решение и от цялото си сърце признава, че е било неуместно. Видеото вече е изтрито", казва човекът от обкръжението на крилото.

Организацията "Kick it Out", която се бори с дискриминацията и расизма във футбола, направи следното изявление по повода:

"Осъждаме използването на каквито и да е расистки обиди, включително тази дума, независимо от контекста. Тази дума е много обидна. използването ѝ от футболисти от високо ниво може само да отблъсне феновете от играта. Важно е футболистите да използват профилите си с някаква полза.

Радваме се, че Михайло Мудрик е осъзнал, че използването на този обиден израз причинява болка на други хора". Наскоро стана ясно, че Мудрик е можело да заиграе в българската Първа лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички