Главният прокурор се обяви за "тежки и жестоки" санкции за футболните хулигани


Главният прокурор се обяви за "тежки и жестоки" санкции за футболните хулигани
Снимка: БГНЕС

1056 0

Главният прокурор Сотир Цацаров се обяви за "тежки и жестоки" санкции за футболните хулигани, като се надява инцидентът с ранената полицайка да доведе до "твърда намеса на държавата".

"Гледките, които видяхме са не просто срамни. Тези гледки изискват твърда намеса на държавата. Надеждата моята е, че всички приказки, които се изприказваха по повод този случай, няма да останат в публичното пространство до следващия инцидент. Че те ще намерят реализация в закона, който регламентира закона за футболното хулиганство", заяви Цацаров пред Нова тв.

"Държавата трябва да упражни силата, с която разполага. Санкциите по отношение на футболните хулигани трябва да бъдат достатъчно тежки и жестоки. Тежко наказание е лишаване от свобода реално. Трябва да има справедливост. В 90% от случаите справедливостта минава и през възмездие."

"По отношение на организацията на футболните срещи. Аз трудно мога да приема насрочване на футболни мачове във време, в място, което да блокира живота на цялата столица, което да налага полицията да бъде концентрирана и от други градове, за да осигуря охраната и което да води до такива ексцесии. Да бъде блокиран животът в столицата, да се стигне до счупени стъкла и ранени полицаи заради нечии амбиции и не добра организацията, държавата има сила да наложи кога, как", допълни още той.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички