Арестуваха трикратен шампион на България за измами с банкови карти


Арестуваха трикратен шампион на България за измами с банкови карти
Снимка: Скрийншот Facebook

5842 0

Най-популярният нигерийски футболист, играл някога у нас, е арестуван заради измами с банкови карти, съобщи “Витоша нюз”. Това е Екундайо Джайеоба, който се намира в следствения арест в София.

Той е заподозрян, че е част от банда, занимаваща се именно с този вид престъпна дейност. По първоначална информация, през неговата банкова сметка преминавали транзакциите на измамниците. Предстои да се изяснява неговата вина в случая. Информацията потвърдиха и от футболния клуб, където играеше доскоро Дайо.

"Да, Джайеоба беше задържан. Казват, че е за измами с карти. Много неприятен случай. Жалко, че така се развиха нещата. Дайо е много свестно момче и добър футболист. Беше основна част от нашия отбор. Дано да бъде оправдан и скоро излезе на свобода”, коментираха хора от ръководството на Гранит (Владая). Четвъртодивизионният тим участва в столичната АОГ – Юг и е сред претендентите за влизане в Югозападната Трета лига.

Екундайо Джайеоба е роден на 4 април 1980 г. в Лагос (Нигерия). В кариерата си е играл за НЕПА (Лагос), Нютел Юнайтед (Лагос), Велбъжд (Кюстендил), Локомотив (Пд), Левски, Макаби (Херцелия, Израел), Черноморец (бургас), Вихрен (Сандански), Етър (Велико Търново), Доростол (Силистра), Витоша (Бистрица), Марек (Дупница) и Струмска слава (Радомир).

Трикратен шампион на България (2004г. с Локомотив Пловдив, а 2006г. и 2007г. с Левски). Носител на Купата на България (2005, 2007). Дайо е един от най-резултатните чуждестранни футболисти, играли у нас. В „А“ група има 154 мача и 39 гола.

Само преди няколко дни пък обвиниха член на Изпълкома на БФС за присвояване на милиони - ето и повече подробности по случая.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички