Димитър Пенев: Поех националния отбор през 91-ва, защото нямаше кой


Димитър Пенев: Поех националния отбор през 91-ва, защото нямаше кой
Снимка: Getty Images/Guliver

3880 0

Легендарният треньор на националния отбор на България Димитър Пенев направи редица интересни разкрития относно историческия за родния футбол миг на "Парк де Пренс" в Париж преди 25 години.

"Сега всички се радват, а можеше въобще да ни няма в квалификациите. В Австрия нямаше с какво да си платим хотела. Поех националния отбор, защото никой не го искаше. Димитър Ларгов ме нави. Тогава нали сменяха парите и Славчо Тепавичаров ги беше дал на Вили Бец да ги изнесе в чужбина, за да ги спаси. И два пъти не успяхме да го намерим в "Горубляне". Само жена му в офиса. Намерихме ги по-късни. А не бяха малко, 1 милион марки. Тогава малко ни стана широко около врата", призна Пенев пред "24 часа".

Настоящият почетен президент на ЦСКА обясни и защо е завел отбора на лагер в Германия - "защото не можел да ги опази".

"Минаваха през мрежата на резиденцията. Те си мислеха, че не знам, ама бяха три групички. Едните при Жоро Илиев, другите - в заведението на Любо Пенев до НДК, старото, левскарите и те си имаха сборен пункт. Дори се наложи с генерал Владимиров да пуснем слух, че има ток по оградата на резиденцията. Само Лечков никъде не ходеше. Тренирахме на Панчарево и Драгалевци, там фенове ги чакат. Дори правихме тренировки на "Герена", за да избягаме. И тогава казах на Христо Йосифов да се обади на шефа на германската федерация да отидем там една седмица", разкри легендата.

На въпрос дали е вярвал в победата над Франция в онзи паметен мач, Пенев заяви: "Всеки си вярваше по свой начин. Лечков през цялото време мелеше, че ще ги бием. Стоичков гледаше лошо и стискаше зъби, беше готов на 1000 процента. Христо Запрянов, масажистът, не си беше събрал багажа в хотела, казал, че ще се върнем", сподели той.

Цялото любопитно интервю четете в "24 часа".

Неотдавна вратарят на Франция в онзи мач - Бернар Лама, направи много интересно разкритие за мача с България. Вижте какво бе то в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички