Секунда невнимание и мач на Ювентус коства 20 милиона евро на футболист


Секунда невнимание и мач на Ювентус коства 20 милиона евро на футболист
Снимка: Instagram

5458 0

Възможно е да помните бившия руски национал Павел Погребняк, който преди вече доста години се водеше като един от най-проспериращите нападатели в света. С екипа на Зенит той изигра впечатляваща серия от мачове, която му уреди трансфер в Щутгарт. Оттам нататък обаче кариерата му не се разви добре, той премина през Фулъм и Рединг, за да се озове отново в Русия. Там той подписа мултимилионен договор с Динамо Москва, който безспорно до ден днешен е абсолютен автогол за московския гранд.

През 2016 година клубът изпада във втория ешалон на руския футбол и се опитва да продаде Погребняк, за да се лиши от заплатата му, която е в размер на над 5 милиона евро на сезон. Нападателят обаче не желае трансфер, а да прибира парите по договора си и почти не играе с екипа на Динамо. Отборът се завърна в елита, но през този сезон има само един мач за тима. Въпреки това той спазва тренировъчният режим на отбора и спазва всички заръки на ръководството, включително и да тренира с юношите.

Една грешна стъпка обаче може да му коства 20 милиона евро. Оказва се, че той е посетил двубоя Ювентус - Интер заедно със своите братя, като един от тях е качил снимка от мача, на която са тримата. По същото време обаче Динамо е имал мач с Анжи Махачкала, а това е дало така необходимият повод на ръководството да се отърве от Погребняк веднъж и завинаги. Причината - нападателят е взел билетите седмица по-рано и, въпреки че не попадна в групата за мача, по това време не е знаел дали няма да е необходим на треньорския щаб. По този начин той е нарушил една от клаузите в своя доходоносен договор.

Пред "МАТЧ ТВ" човек от ръководството на Динамо разясни  случващото се с Погребняк: "Погребняк се криеше от нас, но явно не е очаквал, че през цялото това време клубът събира необходимата информация. В договора му има железни клаузи, с предписани глоби за нарушаването на всяка от тях. Единственото задължение на футболиста е да не нарушава член 94 от Кодекса на труда, който предвижда уволнение за неявяване на работа. Неизпълнението на този пункт от договора му означава, че Погребняк трябва да заплати глоба в размер на 20 млн. евро. Знаем, че си е купил билетите за мача седмица по-рано. Разбира се, че постъпката му е от полза за Динамо. Той се наказа сам".

Единственият вариант пред Погребняк е да напусне Динамо, и то без право на обезщетение. В противен случай ще трябва да плати сериозната глоба. Самият футболист досега не е коментирал случая, но със сигурност ще потърси юридическа подкрепа. Но едно е безспорно - секунда невнимание може да ти коства страшно много. В случая - "само" 20 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички