В ESPN обезумяха - ключови липси в 20-те най-доминиращи спортисти на планетата


В ESPN обезумяха - ключови липси в 20-те най-доминиращи спортисти на планетата
Снимка: Guliver/GettyImages

3623 0

Списанието "ESPN: The Magazine" навършва 20 години през 2018 и по този повод публикува изключително любопитна класация на своите страници - 20-те най-доминиращи спортисти в последните 20 години. И, като всяка друга класация, предизвика жестоки критики от фенове, журналисти, анализатори и дори самите спортисти.

Според изданието, №1 за последните 20 години е Тайгър Уудс - първият спортист, който се превърна в милиардер. Голфърът е извън най-добрите в своя спорт в последните 7-8 години, но това се дължи на сериозните проблеми, които той имаше с гърба, а в момента се намира в отлична форма и играе най-добрата си игра от години насам. Преди 2010 година обаче той беше истински феномен и беше абсолютно недостижим за конкуренцията.

На второ място е поставен ЛеБрон Джеймс - най-добрият действащ баскетболист на планетата, за когото много спорят, че е по-добър и от най-великия - Майкъл Джордан. На трето място е куотърбекът Пейтън Манинг. За сравнение, считаният за най-добрия на този пост в историята от мнозина - Том Брейди, е едва на 20-о място.

Най-големият "абсурд" на "ESPN" е липсата не на кой да е, а обявеният за най-велик олимпиец в историята - Майкъл Фелпс. Той не е в топ 20, независимо че беше непобедим в плувния басейн и спечели 8 златни медала от 8 възможни през 2008 година в Пекин, Китай, като в 7 от дисциплините постави световен рекорд, а в една - олимпийски. Считаният за най-велик тенисист в историята Роджър Федерер е на 5-о място, а Серина Уилямс - тенисистката, която спечели турнир от Големия шлем, докато беше бременна, и е безспорната №1 за всички времена, е пратена едва на 12-о място!

В същото време, въпреки че има трима тенисисти в класацията, нито един от тях не се казва Рафаел Надал - 3-ият най-титулуван тенисист в историята на мъжкия тенис.

Кристиано Роналдо и Лионел Меси са единствените футболисти, попаднали в класацията, като заемат съответно 14-о и 11-о място.

Ето и пълната класация:

1. Тайгър Уудс - голф

2. ЛеБрон Джеймс - баскетбол

3. Пейтън Манинг - американски футбол

4. Джими Джонсън - Наскар

5. Роджър Федерер - тенис

6. Аника Соренстам - голф

7. Михаел Шумахер - Формула 1

8. Флойд Мейуедър - Бокс

9. Марта - женски футбол

10. Юсейн Болт - лека атлетика

11. Лионел Меси - футбол

12. Серина Уилямс - тенис

13. Лаурън Джаксън - баскетбол (WNBA)

14. Кристиано Роналдо - футбол

15. Новак Джокович - тенис

16. Алисън Филикс - лека атлетика

17. Бари Бондс - бейзбол

18. Майк Трот - бейзбол

19. Мани Пакиао - бокс

20. Том Брейди - американски футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички