Българският сноубордист Радослав Янков остана на стотни от финалната фаза


Българският сноубордист Радослав Янков остана на стотни от финалната фаза
Снимка: Костадин Андонов/Сайт на БОК

2322 0

Българският сноубордист Радослав Янков бе изключително близо до преминаването на квалификациите на мъжкия паралелен гигантски слалом в Пьонгчанг, част от Световната купа в алпийския спорт, но в крайна сметка остана на 17-ото място.

Само 11 стотни не стигнаха на 30-годишния ни най-добър представител в тази дисциплина, за да се класира на 16-ата позиция, която щеше да му позволи да продължи напред към финалната фаза. Той завърши с резултат 1:19:49. Италианският ветеран Роланд Фишналер спечели квалификацията.

Именно той е лидер и в генаралното класиране, като с доброто си спускане вече събра 4600 точки. Следван е от австриеца Андреас Промегер (2720 точки) и Андрей Соболев (2550 точки). Радо Янков остава на 14-ата позиция с 1690 пункта. Той е и 9-и в класацията за малката Световна купа паралелния гигантски слалом и 15-и в таблицата за паралелния слалом. А кога запоследно българинът се класира в топ 8 на Световното първенство - вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички