Радослав Янков - последният шанс на България за медал от зимните Олимпийски игри


Радослав Янков - последният шанс на България за медал от зимните Олимпийски игри
Снимка: Gulliver/GettyImages

4335 0

Утре рано сутринта около 05:00 часа сутринта феновете на зимните спортове в България ще вперят поглед в телевизора. Те ще имат възможността да се насладят на единствения ни шанс за медал на зимните Олимпийски игри в ПьонгЧанг Радослав Янков

Носителят на Големия кристален глобус за 2016 година и на малкия за 2017 година ще започне участието си в паралелния гигантски слалом.

Паралелният гигантски слалом в сноуборда започва с квалификации, а щом стане ясно кои ще са 16-те атлети, които ще спорят за медалите, те биват разделени по двойки. Състезанието между тях стартира, като през цялото време се движат един до друг, а този, който има по-добро време продължава към следващата фаза (1/4-финал, 1/2-финал, финал). 

През този сезон чепеларецът се представя колебливо, но точно преди игрите в южнокорейския град той започна да навлиза във форма. Българинът първо се качи на подиума в Рогла, като се окичи със сребро, а по-късно в хода на сезона завърши четвърти на спускането в Банско.

Радослав Янков остава най-реалния шанс за страната ни да завършим 23-те зимни Олимпийски игри с медал. Най-добрият ни състезател в сноуборда участва на вторите си Олимпийски игри, като преди четири години в Сочи, Русия той завърши 25-и.

За момента най-доброто представяне е на колежката му в сноуборда Александра Жекова, която се класира пета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички