Волейболните национали вече падат от Канада на световно


Волейболните национали вече падат от Канада на световно

1188 0

Волейболните национали вече падат от Канада на световно първенство. Отборът, който само преди година-две ни радваше с грандиозни победи и беше светлинта в тунела на българския спорт, се срина до там, че да губи с 2:3 (17:25, 25:17, 20:25, 26:24, 8:15) от непретенциозния отбор от Северна Америка. Мачът беше втори за селекцията на Пламен Константинов в група "С" на световното първенство в Полша.

Това е първа победа за "кленовите листа" срещу България в историята на световните първенства от три изиграни мача досега. До този момент Канада имаше само един спечелен гейм срещу българите - през 1980 година, когато националите бият с 3:1. Във втората среща през 2013-а България спечели с 3:0.

Най-резултатен в селекцията на Пламен Константинов беше Цветан Соколов с 22 точки. Тодор Скримов се отчете с 4 аса и 8 точка. Най-добрият за Канада беше Глен Хоуг, който записа 22 точки (18 от атака, 3 от сервис и една блокада).

Пламен Константинов избра да започне мача с Теодор Тодоров вместо с Николай Пенчев и по-скоро изненада неприятно себе си, отколкото съперника. "Кленовите листа" подпукаха българите с бомбен сервис и разбиха тотално посрещането, а с това и цялата игра на нашите. До първото техническо прекъсване унижението за селекцията на Пламен Константинов беше пълно. След задължителната почивка обаче българите стегнаха малко блокадата, а на терена се появи Пенчев. Това доведе до точка преднина на втората пауза. Нещата си дойдоха на мястото след нея и българите затвориха гейма с 25:17. И втората част започна зле за селекцията на Константинов, но разликата беше, че националите този път не намериха сили за обрат след техническите прекъсвания и резултатът в геймовете стана 1:1.

Третият гейм мина под знака на звездите на двата отбора Гавин Шмит и Цветан Соколов. Акция на Николай Пенчев позволи на българите да поведат с 9:7 и това отпуши играта им. Така се стигна до 16:12 в тяхна полза на втората техническа почивка. След нея Скримов се прояви на сервис и това позволи на селекцията на Константинов да поведе с 2:1 гейма след 25:20. И вместо това да доведе до спокойствие и мотивация за лесен успех срещу Канада, в четвъртата част се случи точно обратното. Скримов и Соколов запонаха да грешат и това даде сили на съперника. Все пак, националите бяха равностойни, дори водеха в резултата, но показаха слаба психика и допускаха обрати с непредизвикани грешки. В крайна сметка това доведе до равенство в геймовете - 2:2 след 26:24 и пети решителен гейм. В него "кленовите листа" съсипаха българите с железни блокади. Набързо канадците дръпнаха с 3 точки аванс в резултата и това срина волейболистите на Пламен Константинов. Постепенно съперникът започна да ниже точка след точка и така до 15:8 и 3:2 за първата канадска победа срещу България на световно първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички